Εσωτερική διακόσμηση επαγγελματικού χώρου

Η εσωτερική διακόσμηση ενός επαγγελματικού χώρου διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία οποιασδήποτε επιχείρησης. Αλλά τι ακριβώς είναι; Στη σημερινή ανάρτηση, αποκαλύπτουμε τις διαφορές και τη σημασία του εσωτερικού σχεδιασμού επαγγελματικών χώρων για τις επιχειρήσεις.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ οικιακού και επαγγελματικού εσωτερικού σχεδιασμού;

Ενώ οι διακοσμητές κατοικιών επικεντρώνονται σε κατοικίες, οι διακοσμητές επαγγελματικών χώρων αναλαμβάνουν επιχειρήσεις. Για παράδειγμα καλούνται να αναλάβουν έργα σε ξενοδοχεία περιλαβάνοντας τους χώρους υποδοχής, τα σαλόνια, τα εστιατόρια αλλά και χώρους λιανικής πώλησης, γραφεία, τράπεζες, θέατρα, νοσοκομεία και αίθουσες εξετάσεων, βιβλιοθήκες, σχολεία, κλαμπ, σπα, εμπορικά κέντρα και γενικότερα οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση.

Είναι πολύ σημαντική η διάκριση; Ναί! Οι κατοικίες και οι επιχειρήσεις έχουν διαφορετικές ανάγκες σχεδίασης. Ο οικιακός εσωτερικός σχεδιασμός έχει να κάνει με τη δημιουργία φιλόξενων και βιώσιμων χώρων για τους ιδιοκτήτες, ενώ η σχεδίαση επαγγελματικού χώρου επιδιώκει να αυξήσει τη λειτουργικότητα και να ανεβάσει το στυλ για οικονομικό κέρδος. Είτε πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη πολυτελούς ξενοδοχείου είτε για έναν ιδιοκτήτη μικρής επιχείρησης, εναπόκειται στον σχεδιαστή επαγγελματικών χώρων να μεταφράσει το όραμα του πελάτη με τρόπους που είναι πρακτικοί, κερδοφόροι και, φυσικά, κομψοί.

The Interior Design of Fletcher Hotel – Commercial Interior Design ...

The Interior Design of Fletcher Hotel – Commercial Interior Design (by https://retaildesignblog.net/)

Τι κάνει στην πραγματικότητα ένας σχεδιαστής επαγγελματικών χώρων;

Οι σχεδιαστές επαγγελματικών χώρων δίνουν προτεραιότητα στη λειτουργικότητα και την ασφάλεια χωρίς να θυσιάζουν το στυλ ή την αισθητική. Για παράδειγμα, ένα πολυτελές ξενοδοχείο πρέπει να φιλοξενήσει ένα συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών εάν θέλει να μεγιστοποιήσει τα κέρδη . Για να γίνει αυτό, το ξενοδοχείο πρέπει να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες με ευρύχωρα δωμάτια, πολυτελή μπάνια και εκπληκτική θέα. Θα πρέπει να εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με το λόμπι του και να παρέχει χώρο για ανέσεις υψηλού επιπέδου, όπως σπα, σάουνες, γυμναστήρια, υπαίθριους χώρους , πισίνες και ένα εστιατόριο και μπαρ.

Έτσι λοιπόν, εμπίπτει στο σχεδιαστή επαγγελματικών χώρων να συνδυάσει όλες αυτές τις απαιτήσεις σε έναν όμορφο χώρο που χρησιμοποιείται συνεχώς!

Ταυτόχρονα διασφαλίζουν ότι όλα στη φυσική τους δομή είναι ασφαλή και σύμφωνα με το πλάνο. Συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό στη διαδικασία ανακαίνισης και κατασκευής και συνεργάζονται στενά με εργολάβους και κατασκευαστές για τη λήψη σημαντικών δομικών αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένων αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, φωτισμού, σχεδιασμού δαπέδου και οροφής, τοποθέτησης παραθύρων και τεχνολογικών αναβάθμισης. Καθορίζουν επίσης το πεδίο εργασίας του έργου, φτιάχνουν σχεδιαγράμματα και σχήματα, επιλέγουν το σωστό υλικό και επιβλέπουν τον προϋπολογισμό και τον προγραμματισμό, μαζί με άλλα σημαντικά καθήκοντα.

Sublime Hotel Lobby by ArchiCGI (by https://www.archilovers.com/)

Μόλις ολοκληρωθεί η φάση της κατασκευής, ο σχεδιαστής μετατρέπει στη συνέχεια τη φυσική δομή σε χώρο διαβίωσης με τη διαδικασία της διακόσμησης . Οι σχεδιαστές επαγγελματικών εσωτερικών χώρων επιλέγουν μοτίβα και στυλ που ταιριάζουν στις ανάγκες της επιχείρησης και, στη συνέχεια, ζωντανεύουν – με τα σωστά χρώματα- έπιπλα, υφάσματα, τοίχους και παράθυρα, έργα τέχνης, αξεσουάρ και φινιρίσματα.

Ένας ταλαντούχος και έμπειρος σχεδιαστής έχει τη δύναμη να μετατρέψει μια αποτυχημένη επιχείρηση σε μία ακμάζουσα. Ευδοκιμούν σε ταχέως έργα, μπορούν να ενστερνιστούν τις ανάγκες και τα οράματα των διαφόρων επιχειρήσεων και έχουν την έμφυτη ικανότητα να φέρουν εις πέρας μεγάλους χώρους που θα λατρέψουν όλοι οι πελάτες.

Δωρεάν μελέτη χώρου – Κυρίτσης

Στην εταιρεία Κυρίτσης σας υποστηρίζουμε για τη δημιουργία του δικού σας ιδανικού χώρου εργασίας. Επιλέξετε την εταιρεία Κυρίτσης, για να κατασκευάσει χειροποίητα το επαγγελματικό γραφείο της επιχείρησή σας, μετατρέποντάς τον χώρο σας σε ένα παραγωγικό και αποτελεσματικό εργασιακό περιβάλλον.

Μην ξεχνάτε οτι προβαίνουμε σε δωρεάν μελέτη και απεικόνιση ( σε 3D στον υπολογιστή με τις πραγματικές διαστάσεις) της μορφής των δωματίων, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα των επιλογών σας! Μπορούμε να συνεργαστούμε & να υλοποιήσουμε custom designs σύμφωνα με τα σχέδια του αρχιτέκτονά σας. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί οτι η επαγγελματική μας ομάδα θα φροντίσει για τη μεταφορά και τη συναρμολόγηση των επίπλων σας δωρεάν.

Διαβάστε επίσης: