Τραπεζαρίες Κυρίτσης

Επιλέγοντας το σωστό καθρέφτη

Ο καθρέφτης είναι πολύ περισσότερο από ένα κομμάτι ανακλαστικού γυαλιού. Μπορεί να μετατρέψει ένα δωμάτιο σε ένα φωτεινότερο, πιο δυναμικό και φαινομενικά πιο ευρύχωρο χώρο. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένας συντριπτικός αριθμός καθρεφτών στην αγορά, γνωρίζοντας τις ακόλουθες συμβουλές διακόσμησης θα καταστήσει εύκολο να αγοράσετε μια όμορφη και συμπληρωματική προσθήκη για το σπίτι σας.

Πρώτα βήματα

Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση για έναν καθρέφτη είναι να επιλέξετε τον τόπο όπου θέλετε να το κρεμάσετε. Ακόμα κι αν γνωρίζετε ποιο δωμάτιο θα είναι, περάστε χρόνο εξετάζοντας ποιός τοίχος θα θέλατε να είναι από πίσω. Όταν αποφασίζετε τον τοίχο, να έχετε κατά νου ότι ο καθρέφτης θα αντικατοπτρίζει ό, τι ”βλέπει”..

Ιδανικά μεγέθη

Το μέγεθος είναι βασική πτυχή της επιλογής ενός καθρέφτη και εξαρτάται από το πού σκοπεύετε να κρεμάσετε τον καθρέφτη.

  • Μικρός ή μεσαίος: Ένας μικρός ή μεσαίος καθρέφτης έχει τη μεγαλύτερη επίδραση αν το κρεμάσετε σε μια ομάδα άλλων καθρεφτών. Κάθε καθρέφτης θα αντικατοπτρίζει την αίθουσα και το φως με διαφορετικούς τρόπους, οπότε αν τα εγκαταστήσετε σε ένα μεγάλο δημιουργικό σχήμα, ο τοίχος θα γίνει ένα εντυπωσιακό μέρος του δωματίου.
  • Μεγάλος: Ένας μεγάλος καθρέφτης με παχύτερο πλαίσιο θα τραβήξει αμέσως την εστίαση στην περιοχή όπου κρέμεται.
  • Πολύ μεγάλος: Ένας πολύ μεγάλος καθρέφτης χωρίς πλαίσιο θα φαίνεται να είναι μέρος του τείχους και να δώσει την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου. 

Άπειρος αριθμός σχημάτων

Το σχήμα του καθρέφτη είναι εξίσου σημαντικό όσο το μέγεθος λόγω της σημαντικής επιρροής του στην εμφάνιση και την αίσθηση ενός δωματίου.

  • Ορθογώνιος ή τετράγωνος: Ο ορθογώνιος ή τετράγωνος καθρέφτης θα προσφέρει στον τοίχο σας μια κομψή, εξελιγμένη αφή.
  • Μακρύς- ορθογώνιος: Η κατεύθυνση στην οποία κρέμεται ένας μακρύς ορθογώνιος καθρέπτης δημιουργεί διαφορετικά εφέ. Εάν κρέμεται κάθετα, θα σας κάνει να κοιτάξετε επάνω, κάνοντας τα ανώτατα όρια να αισθάνονται υψηλότερα. Εάν κρέμεται οριζόντια, θα κάνει το δωμάτιο να αισθάνεται ευρύτερο καθώς τα μάτια σας ταξιδεύουν στον καθρέφτη.
  • Στρογγυλός: Ο καθρέφτης που είναι στρογγυλός ή έχει στρογγυλεμένες γωνίες θα δώσει στο δωμάτιο σας κομψή ποιότητα ή εάν το πλαίσιο είναι λαμπερό και τολμηρό, θα δημιουργήσει μια παιχνιδιάρικη διάθεση.