Επένδυση τοίχου με μάρμαρο

Η επένδυση τοίχου με μάρμαρο αποτελεί μία επιλογή που αποπνέει αριστοκρατική πολυτέλεια και απευθύνεται σε πολύ εκλεκτά γούστα.

Η επιλογή του μαρμάρου, σαν θέμα σε μία μεγάλη ή σε μία μικρή επιφάνεια τοίχου αποτελεί μία ιδιαίτερη προτίμηση η οποία θα δώσει ένα ξεχωριστό θέμα στο σαλόνι μας ακόμα και αν τις επιλογές μας στα έπιπλα και στην διακόσμηση τις διακατέχει η λιτή και απέριττη απλότητα.

Το μάρμαρο από τα αρχαία χρόνια, ήταν ένα από τα βασικά κατασκευαστικά υλικά παλατιών και θρησκευτικών χώρων, λόγω της ιδιαίτερης λάμψης και της κατασκευαστικής υπεροχής του σε θέματα αντοχής και διάρκειας.

Το υλικό αυτό μάλιστα σε πολλούς πολιτισμούς συμβολίζει την καθαρότητα, ενώ θεωρείτε ότι φέρνει καλή τύχη μέσα στο σπίτι όπου θα τοποθετηθεί, ιδίως αν η επιλογή που έχει προηγηθεί αφορά την λευκή του απόχρωση.

Το μάρμαρο είναι ένα οικολογικό υλικό, το οποίο είναι φιλικό προς τον άνθρωπο αλλά και προς το περιβάλλον, λεπτομέρεια που στις μέρες μας είναι σημαντική, λόγω της επιβαρυμένης καθημερινότητάς μας από άγνωστους και γνωστούς παράγοντες, οι οποίοι όμως δεν χρειάζεται να ακολουθούν όλους τους τομείς και τα σημεία της ζωής μας.

Τα χρώματα των μαρμάρων ποικίλουν, γεγονός που μας βοηθά να δημιουργήσουμε πανέμορφους συνδυασμούς υλικών και χρωμάτων. Ξεκινώντας από το απόλυτο λευκό, το μάρμαρο μπορεί να απαρτίζεται από διακυμάνσεις αποχρώσεων κατά ζώνες και να φτάνει μέχρι το ροζ, το πράσινο και το μαύρο.

Η χρωματική ποικιλία αυτού του υλικού, μας δίνει την δυνατότητα να το συνδυάσουμε με όποιο στυλ και ύφος επιλέξουμε εμείς. Αυτό σημαίνει ότι το μάρμαρο είναι ένα διαχρονικό υλικό το οποίο μπορεί να ταιριάξει ιδανικά με κλασσικές αλλά και με μοντέρνες επιλογές, εκτινάσσοντας στα άκρα την ίδια την έννοια του στυλ και της άποψης.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *