Επένδυση τοίχου από ψηφίδες

Τα ψηφιδωτά είναι μία ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να προσθέσουν ένα πιο εκκεντρικό τόνο μέσα στο χώρο του σαλονιού τους.

Τα ψηφιδωτά είναι τέχνη, είναι η ελεύθερη έκφραση της φαντασίας και της σκέψης που αποδίδεται μέσα από σχέδια και χρώματα, τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε είτε μόνοι μας, είτε να βρούμε έτοιμες ιδέες που θα αντιπροσωπεύουν το γούστο μας και το ύφος φυσικά του σαλονιού μας.

Οι ψηφιδωτές δημιουργίες μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε θελήσουμε εμείς, μέσα στο σαλόνι μας, καθώς μπορεί να συμπληρώσουν ένα χρωματικό θέμα, να χρησιμοποιηθούν εκεί που εναλλακτικά θα τοποθετούσαμε ένα πίνακα ζωγραφικής, να τραβήξουν το βλέμμα σε ένα μη αναμενόμενο σημείο, δημιουργώντας έτσι μία πρωτότυπη ιδέα ή ακόμα και να επενδυθούν πάνω στο τζάκι μας, δημιουργώντας μία πραγματικά σπάνια εικόνα, η οποία αν εκτελεστεί σωστά, ακόμα καλύτερα από επαγγελματίες, μπορεί να γίνει το κεντρικό θέμα του σαλονιού μας που θα τραβά τα βλέμματα και θα προκαλεί τον ενθουσιασμό των επισκεπτών μας.

Τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται οι ψηφίδες είναι αρκετά, γι’ αυτό και θα πρέπει να διαλέξουμε προσεχτικά ποιο από όλα αυτά θα είναι το καταλληλότερο, πρώτον για το θέμα που θέλουμε να φτιάξουμε και δεύτερον για να δένει αρμονικά με το ύφος του σαλονιού, ακόμα και όταν ο στόχος είναι η αντίθεση.

Στην αγορά θα βρείτε ψηφίδες κεραμικές, πήλινες, γυάλινες με διαφανή χρώματα ή με φύλλο χρυσού για να δημιουργήσετε ένα δικό σας βιτρό , μαρμάρινες, byzantic mosaic, πέτρινες από φυσικά πετρώματα (μάρμαρα, γρανίτες, σχιστόλιθοι, ασβεστόλιθοι) κ.α.

Επίσης βγαίνουν σε όλα τα χρώματα, γεγονός που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε εύκολα την εικόνα που έχετε μέσα στο μυαλό σας.

Οι ψηφίδες τοποθετούνται πάνω σε τοίχο, γυαλί, ξύλο ή μέταλλο. Ανάλογα με την κατασκευή που έχετε σκεφτεί, αν δηλαδή είναι κάτι απλό ή είναι κάτι πιο σύνθετο, ίσως σε μερικές περιπτώσεις να χρειαστείτε την συμβουλή, ακόμα και τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *