Επένδυση τοίχου από φελλό

Ο φελλός είναι ένα από τα πιο οικολογικά υλικά που μπορούμε να τοποθετήσουμε μέσα στο χώρο του σπιτιού μας, αλλά και ένα από τα πιο εναλλακτικά και μοντέρνα.

Διακρίνεται για την ελαστικότητα και την ελαφρότητά του, ενώ οι λιπαρές ουσίες (σουβερίνη και κερίνη) που αποτελούν μεγάλο μέρος του, τον κάνουν να ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη στεγανότητα του.

Το υλικό αυτό είναι εξαιρετικά ηχομονωτικό λόγο της συμπαγής μορφής του, ενώ είναι και αδιάβροχο.

Είναι αντιβακτηριδιακό, έχει μεγάλη αντοχή τόσο στις υψηλές, όσο και στις χαμηλές θερμοκρασίες και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άφθαρτο, ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα αποτρέπει την απώλεια της θερμότητας και αντίστοιχα την απώλεια της δροσιάς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είτε υπό την μορφή πλακιδίων, είτε υπό την μορφή σανίδων, ο φελλός μπορεί να τοποθετηθεί σε όλους τους χώρους του σπιτιού συναντώντας τις απαιτήσεις του κάθε χώρου, αισθητικά, πρακτικά, αλλά και χρωματικά.

Τα σχέδια και τα χρώματα που θα συναντήσετε στην αγορά είναι πάρα πολλά και απευθύνονται σε όλα τα στυλ διακόσμησης.

Ο φελλός είναι πραγματικά ένα ανατρεπτικό υλικό τοιχοποιίας, το οποίο μπορεί να πάρει οποιαδήποτε μορφή και σχέδιο και να τοποθετηθεί αρμονικά στα σημεία που εσείς θα επιλέξετε να τονίσετε με αυτό το υλικό.

Ο φελλός μπορεί να πάρει άλλοτε τη μορφή του ξύλου, άλλοτε την μορφή της πέτρας, ενώ στις έντονες αποχρώσεις του, δίνει χρωματική ένταση στο χώρο με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο λόγω της ιδιαίτερης υφής του.

Ο φελλός μπορεί να τοποθετηθεί και να συνδυαστεί άψογα στο χώρο του σαλονιού, είτε αυτό ακολουθεί τη μόδα της εποχής, είτε έχει πιο κλασσικά στοιχεία, δεν υπάρχει δηλαδή κανένας περιορισμός, ενώ μέσα στη κρεβατοκάμαρα μπορεί να δώσει μία ιδιαίτερη χρωματική σπιρτάδα ή να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο θέμα συνδυασμένος με το κρεβάτι.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *