Επένδυση τοίχου από ξύλο

Η εικόνα από ξύλο μέσα σε ένα σαλόνι, δίνει πάντοτε μία μοναδική αίσθηση ζεστασιάς αλλά και σύγχρονης άποψης, που κλέβει τις εντυπώσεις όταν πειραματίζεται και τολμά.

Το φυσικό ξύλο έχει μία ιδιαίτερη αίσθηση στην αφή, ενώ η μυρωδιά του δίνει μία ξεχωριστή αύρα, στο χώρο που συνοδεύει κάθε στιγμή χαλάρωσης και ηρεμίας.

Τα πλεονεκτήματα του ξύλου είναι πολλά, είναι μία ανανεώσιμη πρώτη ύλη, έχει μεγάλη μηχανική αντοχή, είναι μονωτικό υλικό στη θερμότητα, δεν ρυπαίνει το περιβάλλον και έχει μεγάλη αισθητική αξία.

Το ξύλο παίρνει όποια μορφή θελήσουμε εμείς, ενώ οι δυνατότητές του σχετικά με τη διακόσμηση ενός χώρου είναι πραγματικά ανεξάντλητες.

Το υλικό αυτό παράγει έναν πραγματικά μεγάλο αριθμό προϊόντων είτε με μηχανική, είτε με πολύπλοκη χημική μεταποίηση, προωθώντας μοναδικά design που άλλοτε ακολουθούν τον σύγχρονο τρόπο σκέψης και έκφρασης και άλλοτε διατηρούν την τέχνη με την οποία εκφράζονται εδώ και αιώνες κορυφαίοι επιπλοποιοί και ξυλουργοί, των οποίων τα έργα τους έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στο χρόνο έως και σήμερα.

Όταν το ξύλο όμως χρησιμοποιείται στην επένδυση τοίχου, τότε το αποτέλεσμα που δημιουργείται είναι πραγματικά ιδιαίτερο και αυτό γατί ιδίως στις ημέρες μας είναι κάτι μη αναμενόμενο.

Το όριο σε όλα όσα μπορούμε να δημιουργήσουμε, είναι η φαντασία μας, καθώς το ξύλο σαν υλικό, μας προσφέρει ανεξάντλητες δυνατότητες σε σχέδια και ιδέες που αφορούν μοντέρνα, παραδοσιακά, κλασσικά, minimal ή ρουστίκ σαλόνια.

Ιδέες όπως είναι οι οριζόντιοι κορμοί, οι διαγώνιες σανίδες ή ο συνδυασμός από διάφορες αποχρώσεις ξύλου, τοποθετημένου κατά τέτοιον τρόπο που να δημιουργεί την εικόνα ενός τοίχου φτιαγμένου από τούβλα, είναι μερικές από τις πολλές ιδέες που οι σύγχρονοι designers προτείνουν για ένα μοντέρνο σαλόνι.

Σε σαλόνια πάλι που κυριαρχεί η κλασσική πολυτέλεια, το ξύλο πραγματικά διαπρέπει και εκφράζεται με τον μοναδικό τρόπο που ο κάθε ξυλουργός αποτυπώνει την αξία της τέχνης του πάνω σε αυτό.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *