Ενσωμάτωση καμπυλών σε διακόσμηση σπιτιού

Το τοξωτό μοτίβο επικοινωνεί την κομψότητα, τη δύναμη και τη διακριτική ομορφιά. Πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε την κλασική καμάρα στη μοντέρνα διακόσμηση του σπιτιού μας; Παρακάτω, θα εξερευνήσουμε πώς οι εσωτερικές καμάρες μπορούν να εισαχθούν στους χώρους σαλονιού, στις τραπεζαρίες, στις κουζίνες, ακόμη και στα υπνοδωμάτιά μας με λεπτότητα και χάρη, χρησιμοποιώντας τρία εμπνευσμένα σχέδια σπιτιών που απεικονίζονται από την Elemental Design . Αυτοί οι χώροι έχουν τα πάντα, από χώρους εργασίας σε σχήμα καμάρας, χωνευτές γωνίες ραφιών και πολυελαίους με καμάρες, μέχρι καλλίγραμμες εγκοπές θυρών ντουλαπιών, έργα τέχνης με μοτίβα καμάρας, μοντέρνους καθρέφτες και ιδέες διακοσμητικών χρωμάτων τοίχου. Θα δούμε επίσης μια συνένωση με τις ομοίως στρογγυλεμένες κορυφές διακοσμητικών στοιχείων ως και περιγράμματα επίπλων με καμπύλες και στρογγυλεμένα αξεσουάρ που συμπληρώνουν αυτή την αισθητική.

Μια εντυπωσιακή καμάρα βρίσκεται στο κέντρο του σαλονιού σε αυτό το μοντέρνο σπίτι, όπου σχηματίζει ένα κομψό σκηνικό πίσω από τον μικρό καναπέ . Η πολυθρόνα σαλονιού με τις καμπύλες της, συμπληρώνει το σκηνικό.

Δύο στρογγυλά τραπεζάκια σαλονιού βρίσκονται στο κέντρο του σαλονιού, κάτω από ένα χαριτωμένο σχέδιο πολυελαίου, και αυτό σε μορφή καμπύλης.

Στρογγυλεμένες γωνίες από τα όρθια πάνελ από ρατάν οριοθετούν έναν πολύτιμο βουδιστικό βωμό, που τον χωρίζει ελαφρά από τον τοίχο της τηλεόρασης και το έπιπλο.

Η τοξωτή κατασκευή πίσω από τον καναπέ του σαλονιού είναι στην πραγματικότητα ένας συμπαγής χώρος εργασίας, ανάμεσα σε μια σειρά από ειδικά κατασκευασμένα ντουλάπια αποθήκευσης. Το ελκυστικό λευκό και το ενσωματωμένο ξύλο κυριαρχούν ζεστά σε συνδυασμό με τον υπόλοιπο ενιαίο χώρο.

Προχωρώντας στον χώρο της κουζίνας, ένα μοντέρνο σετ τραπεζαρίας και καρέκλες απλώνονται κάτω από το κρεμαστό φωτιστικό Model 2065 που σχεδιάστηκε από τον Gino Sarfatti για τη δανική μάρκα Astep.

Μία επιπλέον στήλη χρησιμεύει για την αποθήκευση κρασιών, ποτηριών και διακοσμητικών αντικειμένων κοντά στο τραπέζι.

Το τραπέζι στέκεται κάθετα στη νησίδα της κουζίνας, γεγονός που επιτρέπει στους συνδετοιμώνες να επικοινωνούν εύκολα με τον μάγειρα.

Ένας συνδυασμός λευκών και ξύλινων ντουλαπιών κουζίνας δημιουργεί μια καθαρή και ζεστή αισθητική γύρω από το δωμάτιο. Ένας γυαλιστερός μαύρος ψυγειοκαταψύκτης προσθέτει μια τολμηρή αισθητική που δένει με τον ενσωματωμένο φούρνο και τα μαύρα αξεσουάρ κουζίνας.

Μέσα στην κύρια κρεβατοκάμαρα, το μοτίβο της καμάρας έχει εμφανιστεί στις πόρτες της ντουλάπας. 

Ένα φυσικό στρογγυλεμένο υφαντό χαλί απλώνεται με στο πάτωμα για να φέρει ισορροπία με τον κυκλικό καθρέφτη καλλωπισμού στην άλλη πλευρά του κρεβατιού.

Δύο ακόμη πόρτες ντουλαπιών από ρατάν επιστρέφουν για να συνοδέψουν το σχέδιο της ντουλάπας.

Χαλαρές πινελιές από ρατάν επικρατούν και στο δεύτερο υπνοδωμάτιο του σπιτιού, όπου καρέκλα και κεφαλάρι. Ένας στρογγυλός καθρέφτης προσθέτει μια καμπυλωτή σιλουέτα πάνω από το μοντέρνο έπιπλο περιποίησης.

Ένα κομοδίνο από ρατάν πλαισιώνει την αντίθετη πλευρά του ξύλινου κρεβατιού.

Ένα μικρό φωτιστικό τοίχου φωτίζει τις χαλαρές γραμμές ενός μοντέρνου έργου τέχνης.

Καθώς μπαίνουμε στο επόμενο υπνοδωμάτιο, βλέπουμε έργα τέχνης με θέμα την καμάρα πάνω από το επενδυμένο κρεβάτι. Ένα μοντέρνο κάθισμα παραθύρου προβάλλει από ένα στενό περβάζι για να δημιουργήσει μια φωτεινή γωνιά ανάγνωσης.

Η καρέκλα γραφείου που συνδυάζεται με τον τοξωτό χώρο εργασίας είναι η πολυθρόνα Easy της δεκαετίας του 1950 που σχεδιάστηκε από τον Pierre Jeanneret για τη μοντερνιστική πόλη Chandigarh της Ινδίας. 

Στο επόμενο σπίτι μας, η εσοχή σε σχήμα καμάρας δημιουργεί ένα κομψό περιβάλλον για ένα υπερυψωμένο ράφι. Μια χαμηλότερη εσοχή χρησιμοποιείται ως βιβλιοθήκη.

Μια ξύλινη οριζόντια βάση τηλεόρασης χαράζει ζεστά τον φρέσκο ​​λευκό τοίχο. Ένας κομψός ξύλινος ανεμιστήρας έρχεται σε αντίθεση με τη λευκή οροφή. 

Ένα δροσερό γκρι καναπές τονίζεται με ζεστά μαξιλάρια σε χρώμα βερίκοκου. Ένα ασορτί γκρι σκαμπό συμπληρώνει με τις καμπύλες του τη στρογγυλή μοντέρνα απλίκα τοίχου.

Η ορθογώνια τραπεζαρία συνδυάζει λευκά και ξύλινα φινιρίσματα για να συνδυάζεται και με τη διάταξη της κουζίνας.

Η καρέκλα Easy του Pierre Jeanneret επιπλώνει τη μία πλευρά του τραπεζιού, ενώ ένας απλός πάγκος φαγητού βρίσκεται στην άλλη πλευρά. Τα καθαρά λευκά φωτιστικά τραπεζαρίας επιτρέπουν στο φως της ημέρας να περάσει από το παράθυρο της κουζίνας.

Το τραπέζι βρίσκεται άριστα σε προέκταση της -ντυμένης με πλακάκια -νησίδας.

Μια ανοιχτή καμάρα συνδέει την κουζίνα με τη γειτονική είσοδο του σπιτιού. Ένας οβάλ καθρέφτης και ένα μικρό στρογγυλό πουφ δημιουργούν τις καμπύλες για το διάδρομο.

Στο κύριο υπνοδωμάτιο, ένα κυκλικό διακοσμητικό πάνελ τοίχου με απαλή κρεμ εμφάνιση βρίσκεται πίσω από τη μοντέρνα απλίκα.

Ένα ορειχάλκινο επιτραπέζιο φωτιστικό αντιγράφει την καμπύλη του τοξοτού καθρέφτη.

Μια άλλη ανοιχτή καμάρα σηματοδοτεί τη μετάβαση μεταξύ του χώρου ύπνου και της γκαρνταρόμπας, συν τις πόρτες που οδηγούν στο μπάνιο και στο διάδρομο.

Ένα λευκό χαλί κρεβατοκάμαρας φωτίζει το δρύινο δάπεδο.

Οι δίχρωμες πόρτες απαλύνουν την έκταση των ντουλαπιών και διαθέτουν χαριτωμένα τοξωτά καλούπια στο επάνω μέρος

Μια βαμμένη έκταση στο κεφαλάρι προσθέτει την καμπύλη που χρειαζόμαστε στην κατά τα λοιπά κατακόρυφη διάταξη.

Το ζωγραφισμένο κομμάτι δένει με ένα μικρό κυρτό σχέδιο γραφείου και μια τοξωτή εσοχή ραφιών.

Οι λευκές ντουλάπες κάνουν έντονη αντίθεση με το τοξωτό ένθετο.

Στον τελευταίο μοντέρνο σχεδιασμό σπιτιού, ένα τοξωτό πάνελ τονίζεται με φωτισμό LED γύρω από την περίμετρό του. Το διακοσμητικό κομμάτι ανατέλλει σαν τον πρωινό ήλιο πίσω από έναν ελαφρύ αρθρωτό καναπέ.

Καθώς προχωράμε από το ενιαίο σαλόνι, φτάνουμε στην τραπεζαρία που είναι χαρακτηριστική η τάση της καμάρας, το οβάλ και τα ελλειπτικά μοτίβα.

Οι καρέκλες από ρατάν συνδυάζονται ακριβώς με το σχέδιο του τραπεζιού.

Τα ντουλάπια της κουζίνας από Rattan τραβούν διακριτικά την προσοχή.

Μια άλλη φωτισμένη αψίδα υψώνεται γύρω από ένα μεγάλο ρολόι τοίχου, αναδεικνύοντας την παρουσία του.

Το γραφείο στο σπίτι είναι ως επί το πλείστον με γυάλινο τοίχο παρέχοντας στο δωμάτιο άπλετο φυσικό φως.

Στην κρεβατοκάμαρα ένας καθρέφτης σε σχήμα μισοφέγγαρου διακοσμεί τον τοίχο του κρεβατιού.

Ένας δεύτερος χώρος εργασίας βρίσκεται στο παιδικό δωμάτιο.

Πολύχρωμες ζαρντινιέρες με ξύλινο ένθετο και πάτωμα φωτίζουν το μικρό μπαλκόνι.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *