Δουλεύοντας από το σπίτι | Παραγωγικός χώρος γραφείου στο σπίτι

Η δουλειά από το σπίτι είναι η τάση του 2020 που δεν φαίνεται να πηγαίνει πουθενά καθώς ο κόσμος παραμένει σε καραντίνα. Η αυξανόμενη ανάγκη της τηλεργασίας οδήγησε το τραπέζι της κουζίνας ή η τραπεζαρία μετατρέπεται σε γραφείο για πολλές ώρες. Πιστεύω όμως ότι είναι σημαντικό να υπάρχει μια «ζώνη» κάπου στο σπίτι σας που αφορά μόνο τη δουλειά. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για αυτό:

  • Ψυχολογικά, όταν κάθεστε στη «ζώνη εργασίας», ο εγκέφαλός σας γνωρίζει ότι είναι καιρός να εργαστείτε, χρόνος για παραγωγή και δημιουργία.
  • Δεύτερον, μπορείτε να ξεκινήσετε πολύ πιο γρήγορα εάν όλα τα εργαλεία εργασίας σας είναι καλά αποθηκευμένα, τακτοποιημένα και έτοιμα για χρήση.
  • Τέλος, και το πιο σημαντικό, αν έχετε παιδιά ή σύζυγο όταν εργάζεστε από το σπίτι, τότε μπορείτε να συζητήσετε μαζί τους λέγοντας ότι όταν βρίσκεστε στη «ζώνη εργασίας», δεν πρέπει να σας ενοχλούν. Ο καθορισμός αυτού του ορίου θα βοηθήσει όλους να καταλάβουν ότι η «ζώνη εργασίας» είναι ακριβώς αυτό – ένας χώρος εργασίας.

Οι αρχιτέκτονες πίσω από τα κεντρικά γραφεία των πιο επιτυχημένων επιχειρήσεων του κόσμου έχουν αναγνωρίσει και αποδείξει ότι οι χώροι που ζούμε έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην εργασία μας – και το ίδιο ισχύει και για το γραφείο σας στο σπίτι.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός έχει μια ισχυρή ικανότητα να επηρεάζει το μυαλό μας και το κίνητρο για εργασία και, ως αποτέλεσμα, ένας όμορφα διακοσμημένος, προσεκτικά οργανωμένος σταθμός εργασίας (όπως αυτός από την Cristina Jorge de Carvalho Architecture & Interior Design ) μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την τόνωση της παραγωγικότητας.

Υπάρχουν απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε ένα χώρο που θα κάνει τη δουλειά σας να φαίνεται σαν μια ελκυστική προοπτική. Ακολουθήστε αυτούς τους πέντε εύκολους κανόνες σχεδίασης δημιουργώντας ένα αποτελεσματικό γραφείο στο σπίτι.

Γραφείο με θέα

Σύγχρονος σχεδιασμός οικιακού γραφείου | Εσωτερική διακόσμηση από Lawson Robb | Αγοράστε πολυτελή έπιπλα γραφείου online στο LuxDeco.com

Φωτογραφία από Lawson Robb

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης και σχεδιαστής εσωτερικών χώρων, η Laura Hammett κατανοεί πλήρως τα προσόντα ενός ελκυστικού και επιτυχημένου χώρου εργασίας στο σπίτι. «Τα γραφεία , ο χώρος αποθήκευσης και ο φωτισμός είναι το κλειδί για ένα γραφείο στο σπίτι καθώς διαμορφώνουν τον χώρο εργασίας τόσο από άποψη οπτικής όσο και απόδοσης,» εξηγεί. “Ένα ισχυρό γραφείο κάνει δηλώνει κάτι και, ως η καρδιά του δωματίου, ενημερώνει συχνά το στυλ και το περιβάλλον.”

Αναζητήστε γραφεία που σηματοδοτούν αμέσως εξαιρετική ποιότητα αναζητώντας σχέδια με ισχυρή σιλουέτα, όμορφο ένθετο, συρτάρια με επένδυση και εξαιρετικό υλικό. Στην εταιρεία Κυρίτσης σας υποστηρίζουμε για τη δημιουργία του δικού σας ιδανικού χώρου εργασίας. Επιλέξετε την εταιρεία Κυρίτσης, για να κατασκευάσει χειροποίητα το επαγγελματικό γραφείο της επιχείρησή σας, μετατρέποντάς τον χώρο σας σε ένα παραγωγικό και αποτελεσματικό εργασιακό περιβάλλον.

Μόλις βρείτε το τέλειο γραφείο, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη βέλτιστη τοποθεσία για αυτό. Συνιστάται να έχετε θέα, είτε κοιτάζει στο υπόλοιπο γραφείο σας είτε σε εξωτερικό χώρο, για ένα χαρούμενο, υγιές εργασιακό περιβάλλον. Σκεφτείτε να τοποθετήσετε το γραφείο σας κοντά σε ένα παράθυρο για να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως ή στο κέντρο του δωματίου, ώστε να θαυμάσετε την εσωτερική διακόσμηση του γραφείου σας.

Βεβαιωθείτε ότι όλα στο γραφείο σας έχουν τη θέση τους

Home Office Interior Design Ideas to Boost Productivity | LuxDeco.com Style Guide

Φωτογραφία από Taylor Howes

Έχοντας μία θέση για κάθε αντικείμενο στο γραφείο σας είναι ένας τρόπος για να είστε οργανωμένοι και κάνοντάς το αυτό θα αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. Επενδύστε σε αξεσουάρ γραφείου με δυνατότητες αποθήκευσης, όπως κατόχους επιστολών, στυλό και καπάκια γραφείου, για να βεβαιωθείτε ότι τα χαρτικά και άλλα εργαλεία εργασίας σας παρουσιάζονται όμορφα και εύκολα.

Ένα καλά οργανωμένο γραφείο με ένα συγκεκριμένο μέρος για κάθε αντικείμενο σημαίνει ότι μπορείτε να εντοπίσετε και να αρπάξετε ό, τι χρειάζεστε με ευκολία και ταχύτητα, βοηθώντας σας να εργαστείτε γρηγορότερα και να αποφύγετε τη σπατάλη χρόνου αναζητώντας λανθασμένα αντικείμενα.

Αποκλειστικά το δικό σας γραφείο

Ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού εσωτερικού γραφείου για ενίσχυση της παραγωγικότητας |  Οδηγός στυλ LuxDeco.com

Φωτογραφία από LuxDeco.com

Μια καθαρή, ομαλή όψη γραφείου βοηθά ένα καθαρό, εστιασμένο μυαλό, ωστόσο εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας να ενσωματώσετε αρκετά υλικά, χρώμα και αξεσουάρ έτσι ώστε το γραφείο σας να εκφράζει το προσωπικό σας στυλ. Αυτό θα σας οδηγήσει στο σταθμό εργασίας σας και θα σας βοηθήσει να κάνετε την εργασία μια πιο ευχάριστη εμπειρία.

Η χρήση εμπνευσμένων υλικών είναι ένας άμεσος τρόπος για να κάνετε το γραφείο σας πιο δελεαστικό. Αναζητήστε δερμάτινα αξεσουάρ για να προσθέσετε διαφορετικές υφές και μεταλλικές πινελιές για να ενισχύσετε τη λάμψη.

«Συνιστούμε ελάχιστα αξεσουάρ που προσφέρουν πρακτικότητα και στυλ, όπως κομψό χαρτί ή μαξιλάρι γραφής από δερματίνη», λέει η Laura. «Η προσωπικότητα μπορεί να επιτευχθεί με μονόγραμμα και εξατομίκευση χαρτικών.» Τα καλλιτεχνικά στολίδια και η τέχνη του τοίχου μπορούν επίσης να βοηθήσουν να εμπνεύσουν τη δημιουργική σκέψη, ενώ πλαίσια γεμάτα συναισθηματικές ή παρακινητικές φωτογραφίες και εικόνες μπορούν να σας εμπνεύσουν να συνεχίσετε όταν προκύπτουν προκλήσεις.

Η χρήση εμπνευσμένων υλικών είναι ένας άμεσος τρόπος για να κάνετε το γραφείο σας πιο δελεαστικό.

Επενδύστε σε διακοσμητικά γραφείου με ξεχωριστή μορφή αλλά και λειτουργικότητα

Ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού εσωτερικού γραφείου για ενίσχυση της παραγωγικότητας |  Οδηγός στυλ LuxDeco.com

Εικόνα από Bernhardt

Η επένδυση σε στοιχεία που συνδυάζουν τη μορφή και τη λειτουργικότητα αυξάνει επίσης την αποδοτικότητα στο γραφείο. Η εισαγωγή ενός ρολογιού γραφείου, για παράδειγμα, είναι ένας τέλειος τρόπος για να σας βοηθήσουμε να εργαστείτε σε αυστηρές προθεσμίες και να διοχετεύσετε μια συγκεκριμένη διάθεση, είτε πρόκειται για μια παραδοσιακή αίσθηση που παραδίδεται από ένα πρόσωπο ρολογιού με λατινικούς αριθμούς ή μια μοντέρνα γεύση ευγενική προσφορά ενός σύγχρονου ρολογιού. Οι βιβλιοστάτες είναι επίσης πρακτικές αλλά ελκυστικές προσθήκες σε ένα γραφείο στο σπίτι καθώς προσθέτουν χαρακτήρα και βοηθούν να διατηρούνται τακτοποιημένες οι οθόνες.

Ο σωστός φωτισμός είναι μια άλλη πτυχή σχεδιασμού που έχει αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην παραγωγικότητα. Τα γραφεία πρέπει να είναι καλά φωτισμένα, αλλά με απαλό φωτισμό (όπως φαίνεται σε αυτόν τον χώρο που σχεδιάστηκε από τη Laura Hammett), ώστε να μην τεθούν υπό πίεση τα μάτια. «Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στον φωτισμό στις μελέτες», εξηγεί η Laura. “Αντιμετωπίζουμε στην περιοχή διάφορα στρώματα φωτός – μια απαλή απόχρωση από διακοσμητικά φώτα τοίχου και τη λάμψη ενός πολυελαίου σε συνδυασμό με το φωτισμό εργασίας από μια λάμπα γραφείου .”

Κομψή σχεδίαση οικιακού γραφείου |  Εσωτερική διακόσμηση από την Tollgard Group |  Αγοράστε πολυτελή έπιπλα γραφείου online στο LuxDeco.com

Εικόνα από Tollgard Group

Χρησιμοποιείστε τον αποθηκευτικό χώρο του γραφείο για να τον εκμεταλλευτείτε στο έπακρο

Η αποθήκευση είναι πολύτιμο μέρος ενός δυναμικού γραφείου στο σπίτι. Επιτραπέζια γραφεία με βαθιά συρτάρια και χώρους αρχειοθέτησης σάς επιτρέπουν να αποκρύπτετε την ακαταστασία και τη γραφειοκρατία που προτιμάτε να διατηρείτε εκτός θέας, ενώ τα άφθονα ράφια σάς επιτρέπουν να εμφανίζετε αντικείμενα που απαιτούν να προβληθούν.

Μικρότερες λύσεις αποθήκευσης, όπως δίσκοι χαρτιού, κουτιά μνήμης και ράφια είναι ιδανικές για τη διατήρηση μιας λείας, τακτοποιημένης εμφάνισης σε επιτραπέζιο επίπεδο.