Διαχρονική διακόσμηση σπιτιού & πώς να το πετύχετε!

Η διακόσμηση του σπιτιού σας πρέπει να αντικατοπτρίζει το προσωπικό στυλ σας χωρίς να ξεπερνάει τα μοντέρνα θέματα. Αυτές οι συμβουλές διακόσμησης μπορούν να σας βοηθήσουν να καθορίσετε πώς να διακοσμήσετε καλύτερα το σπίτι σας για να επιτύχετε μία αβίαστα διαχρονική διακόσμηση σπιτιού που μπορεί να ξεπεράσει όλες τις τάσεις της μόδας.

Αποφύγετε τις τάσεις

Είναι δελεαστικό να ακολουθείτε τις τάσεις και να διαμορφώνετε το σπίτι σας σύμφωνα με την μόδα της εποχής. Ωστόσο, αυτό που είναι μοντέρνο αυτή τη στιγμή θα εξασθενίσει σύντομα μετά από μια άλλη εφόρμηση και θα το αντικαταστήσει. Μία ταπετσαρία μπορεί να είναι δημοφιλής αυτή τη στιγμή, αλλά μπορεί να γίνει παλιά σε ένα ή δύο χρόνια, αφήνοντάς σας με ένα ξεπερασμένο στυλ. Για να πετύχετε μία διαχρονική διακόσμηση σπιτιού κανοντάς το να διαρκέσει όλες τις εποχές των τάσεων και ιδιοτροπιών του κόσμου του design, αποφύγετε να ακολουθείτε τις τάσεις.

 

 

Επιλέξτε γήινα χρώματα

Μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλετε ένα σπίτι για όλες τις εποχές και να παραμείνει όμορφο όλο το χρόνο. Ένας λαμπερός κοραλί τοίχος ή τολμηρές λωρίδες μπορεί να φαίνεται φιλόξενο και διασκεδαστικό, αλλά οι τάσεις εξασθενίζουν γρήγορα. Για να αποφύγετε τις συνεχείς μικρές ανακαινίσεις στο σπίτι σας συμβαδίζοντας κάθε φορά με την τρέχουσα εμφάνιση, επιλέξτε ουδέτερα χρώματα για τους τοίχους σας, όπως γκρι ή μπεζ.

Τα ουδέτερα μπορεί να μοιάζουν με βαρετά χρώματα, αλλά είναι η απλότητα αυτών που παραμένουν διαχρονικά καθ ‘όλη τη διάρκεια των ετών. Εάν ανησυχείτε οτι το σπίτι σας θα μοιάζει θαμπό και μουντό, υπάρχουν πολλές συμβουλές για να διακοσμήσετε και να σπάσετε τους γήινους τόνους, όπως τα εξής:

  • Μαξιλάρια σε φωτεινά χρώματα ή μοτίβα
  • Ένα κομμάτι του έργου τέχνης σε αντίθετη απόχρωση από τον ουδέτερο τοίχο
  • Ένα εντυπωσιακό φωτιστικό
  • Κουρτίνες σε τολμηρά χρώματα ( ιδανικά έτοιμες ραμμένες κουρτίνες, για να τις αλλάζετε εύκολα)

 

Αναπαραγωγή Συμμετρία

Το κλειδί για ένα αισθητικά ευχάριστο σπίτι είναι η συμμετρία. Ιδανικά, καλό θα ήταν να δημιουργούμε καθρεφτισμό εικόνων στο χώρο, όπως η ύπαρξη ανάλογων και ίδιων πολυθρόνων και από τις δύο πλευρές ενός καναπέ. Ακόμα και όμοια βάζα που πλαισιώνουν το σαλόνι. Οι ανεπαρκείς χώροι μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να αισθάνεται ασφυκτικά κλειστό ή χωρίς ισορροπία. Οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε το σκοπό για το κάθε τι που επιλέγετε να κάνετε στην εσωτερική διακόσμηση.

Δημιουργία ενός εστιακού σημείου

Το έχουμε πει μοιριάδες φορές και θα το ξαναπούμε. Σε κάθε δωμάτιο, ένα ισχυρό εστιακό σημείο τραβάει το μάτι και του δίνει ένα μέρος για να ξεκουραστεί. Χωρίς αυτό, δεν υπάρχει τίποτα για να κρατήσει ένα ενδιαφέρον στη διακόσμηση. Παραδείγματα εστιακού σημείου μπορούν να είναι:

  • Ενα τζάκι
  • Ένα έργο τέχνης
  • Μία πολυθρόνα, σε μία γωνιά
  • Ένα μεγάλο παράθυρο
  • Ένα φυτό εσωτερικού χώρου

 

 

 

Διαχρονική διακόσμηση σπιτιού

Ανεξάρτητα από το πόσο αβίαστο είναι το εσωτερικό ενός σπιτιού, η δημιουργία ενός κλασικού στυλ είναι μια σκόπιμη δράση και απαιτεί προσεκτική ανάπτυξη. Παίξτε με τα σχεδιαστικά στοιχεία που σας αρέσουν και διαμορφώστε τα γύρω από αυτές τις συμβουλές διακόσμησης για να δημιουργήσετε το καλύτερο και πιο διαχρονικό εσωτερικό που σας ταιριάζει και τη ζωή σας.