Διαμόρφωση του χώρου εργασίας -Κυρίτσης

Πώς να αναβαθμίσετε και να διαμορφώσετε το χώρο εργασίας σας

Είτε εργάζεστε από το σπίτι είτε πηγαίνετε στο γραφείο, πολλοί από εμάς περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας στα γραφεία μας – οπότε γιατί να μην είμαστε δημιουργικοί στη διαμόρφωση του χώρου εργασίας μας;

Αγκαλιάστε το περιβάλλον σας

Το περιβάλλον μας έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διάθεση και την παραγωγικότητά μας (όπως θα σας πει ο καθένας που είχε τη δυσαρέσκεια να δουλέψει σε ένα σκοτεινό και ψυχρό θάλαμο). Οι καθαροί, φιλόξενοι χώροι εργασίας με εξατομικευμένες πινελιές βοηθούν να διατηρήσουμε το μυαλό μας αναλλοίωτο και τα κίνητρά μας ψηλά. Εδώ μοιραζόμαστε τις συμβουλές μας για τη διαμόρφωση του χώρου εργασίας που εμπνέει τη δημιουργικότητα και την ικανοποίηση – και, το σημαντικότερο, σας βοηθά να κάνετε τη δουλειά σας!

Φωτισμός

Έχετε γνωρίσει την απογοητευτική αίσθηση, αφού έχετε εργαστεί για ώρες σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα φώτα φθορίου; Ο φωτισμός είναι ένα κρίσιμο στοιχείο σχεδιασμού και είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα μέρος όπου πιθανότατα θα περάσετε τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Για χρόνια, η έρευνα έχει δείξει ότι η έκθεση στο φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει ισχυρό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας και στη συνολική ποιότητα ζωής. Εάν εργάζεστε από το σπίτι, ή εάν έχετε λόγο στο χώρο όπου βρίσκεται το γραφείο σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να σχεδιάσετε το χώρο εργασίας σας γύρω από μια πηγή φυσικού φωτός. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η διάθεσή σας, η διανοητική σαφήνεια και ακόμη και οι συνήθειες ύπνου βελτιώνονται σημαντικά – για να μην αναφέρουμε την πρόσθετη αισθητική βελτίωση που φέρνουν τα παράθυρα σε οποιοδήποτε χώρο γραφείου.

 

Διαμόρφωση του χώρου εργασίας -Κυρίτσης

 

Για όσους από εσάς δεν έχουν πρόσβαση στο φως της ημέρας, υπάρχουν πολλοί τρόποι χειρισμού τεχνητού φωτός προς όφελός μας. Επιλέξτε μια καλή λάμπα γραφείου με επαρκές φως για να μειώσετε την πίεση των ματιών. Για να δώσετε την ψευδαίσθηση του φωτός της ημέρας, χρησιμοποιήστε λαμπτήρες LED με θερμοκρασία χρώματος 4000-45000Κ  ( ή μεγαλύτερη). Αυτές εκπέμπουν φυσικό- λευκό φως, παρόμοιο με το χρώμα του φυσικού ηλιακού φωτός. Ορισμένα μοντέρνα γραφεία διαθέτουν ενσωματωμένο φωτισμό LED για να μειώσουν την ακαταστασία γραφείου. Η εταιρεία Κυρίτσης μπορεί να κατασκευάσει το γραφείο σας στις διαστάσεις και τον τύπο που θέλετε και να εφαρμόσει φωτισμό, προσφέροντας ενσωματωμένα ράφια με οπίσθιο φωτισμό για μια μαλακή και φυσική λάμψη.

Προσθέστε χρώμα

Εάν εργάζεστε σε γραφεία χρόνια, είστε εξοικειωμένοι με τα τυπικά γκρι ή ουδέτερου χρώματος σχέδια που κοσμούν τους πιο σύγχρονους χώρους γραφείων. Ενώ οι ουδέτερες παλέτες μπορούν να φέρουν μια καθαρή, μινιμαλιστική αισθητική στο χώρο εργασίας, καλό είναι να σπάσουμε τη μονοτονία με μια απόχρωση χρώματος στην προσωπική σας θέση εργασίας. Προσωποποιείστε το χώρο εργασίας σας με φωτογραφίες σε πολύχρωμα πλαίσια, αξεσουάρ γραφείου ή ημερολόγια. Εάν δεν έχετε διαθέσιμο χώρο, μπορείτε να επιλέξετε λειτουργικά αντικείμενα όπως πολύχρωμα post it – με κάθε τρόπο, τα μικρά σημάδια του χρώματος θα σας δώσουν έμπνευση αλλά και θα ξεκουράσετε τα μάτια σας, από τη ψυχρότητα του λευκού και του γκρι.

Εάν εργάζεστε από το σπίτι, επωφεληθείτε από τις ευρύτερες δημιουργικές ελευθερίες που προσφέρει η εργασία από το σπίτι και φέρτε λίγο χρώμα σε άλλες περιοχές του χώρου εργασίας, όπως το γραφείο, την καρέκλα, τους τοίχους σας ή τις κουρτίνες σας. Η εταιρεία Κυρίτσης διαθέτει δεκάδες χρώματα και φινιρίσματα, από φυσικούς τόνους ξύλου έως ζωντανές, βασικές έγχρωμες λάκες. Και ως πρόσθετο πλεονέκτημα, κατασκευάζει γραφεία και έπιπλα επαγγελματικού χώρου προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας.

Πειραματιστείτε με τις υφές

Όπως το χρώμα έτσι και η υφή είναι το κλειδί για τη δημιουργία οπτικού ενδιαφέροντος και τη διακοπή της μονοτονίας των τυπικών χώρων γραφείων. Προσθέστε κάδρα που έχουν μία συνοχή μεταξύ του πάνω από το γραφείο σας, ρίξτε ένα σουμέν γραφείου από δερμάτινη ή επιλέξτε μεταλλικά υλικά για γραφείο ( οι θήκες συνδετήρων σε ροζ χρυσό ή ασημένιες μολυβοθήκες δίνουν μία αίσθηση glam!)

Εδώ και πάλι, οι εργαζόμενοι από το σπίτι έχουν λίγο πιο δημιουργική ελευθερία, όταν πρόκειται για το σχεδιασμό γραφείου τους. Υποστηρίξτε ένα φιλόξενο vibe στο γραφείο στο σπίτι σας με υφή στοιχεία όπως (κατα τους χειμερινούς μήνες) κουβέρτα – ριχτάρι ή χαλιά, διακοσμητικά μαξιλάρια ή καλοκαιρινά ριχτάρια. Ή επιλέξτε έπιπλα με ενσωματωμένο μεταλλικό ή φυσικό ξύλο.

 

Libreria with Optional Desk

 

Η έξτρα αποθήκευση είναι το κλειδί

Κάποιοι λένε ότι ένα ακατάστατο γραφείο είναι ένα σημάδι δημιουργικότητας, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι παραγωγικός στο μέγιστο, όταν πνίγεται σε ακαταστασία. Όταν στυλό, πληκτρολόγια και σημαντικά έγγραφα χάνονται μέσα σε μια θάλασσα από παλιές σημειώσεις, ήρθε η ώρα της Marie Kondo (γκουρού της τάξης). Ξεκαθαρίστε το χάος και χρησιμοποιήστε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο! Όταν οργανώνετε το γραφείο σας, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να φτάσετε με το χέρι σας όλα τα απαραίτητα χωρίς να χρειάζεται να σηκωθείτε ή να μετακινήσετε το σώμα σας για να έχετε πρόσβαση σε βασικά εργαλεία όπως η αριθμομηχανή, το τηλέφωνο γραφείου ή τα σημειωματάρια. Τα πράγματα που χρησιμοποιείτε λιγότερο συχνά μπορούν να απομακρυνθούν από τον κύριο χώρο εργασίας.

Και για να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα παραμένουν τακτοποιημένα, βρείτε ένα γραφείο με επιπλέον συρτάρια και χώρο αποθήκευσης. Αυτό θα κρατήσει κοντά σας όλα τα εργαλεία σας και περιορίζονται σε ένα κεντρικό σημείο.

Φέρτε τα έξω – μέσα με γλάστρες

Όπως το φυσικό φως, τα φυτά έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη διάθεση, μειώνουν το άγχος και αυξάνουν την παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας. Αν και μπορεί να είμαστε κυρίως εσωτερικά πλάσματα, όλοι έχουμε μια έμφυτη επιθυμία να είμαστε γύρω από τη φύση. Γι ‘αυτό η διακόσμηση του επαγγελματικού σας χώρου ή του γραφείου στο σπίτι σας, με λίγο πράσινο μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι και πιο ψυχολογικά ανεβασμένοι. Επιπλέον, είναι απλά ωραίο να το βλέπουμε – έτσι γιατί να μη τα αγαπάμε;

Επιλέξτε μια εργονομική καρέκλα

Καθισμένος για ώρες σε μια άβολη καρέκλα γραφείου, μπορεί  να καταπονέσει την πλάτη, το σβέρκο και τη μέση σας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αναβαθμίσετε άμεσα κάθε χώρο εργασίας είναι να βρείτε μια άνετη, εργονομική και κομψή καρέκλα γραφείου. Πάρτε μια καρέκλα γραφείου που κρατά σωστά το σώμα σας ευθυγραμμισμένο – όταν κάθεται, τα γόνατα και οι αγκώνες σας πρέπει να ξεκουράζονται σε γωνίες 90 μοιρών. Η πλάτη και οι βραχίονες σας πρέπει να στηρίζονται και θα πρέπει να μπορείτε να προσαρμόσετε το ύψος ανάλογα με τις ανάγκες.

Περιπλανηθείτε με τα πράγματα που αγαπάτε

Αναπόφευκτα, αισθανόμαστε καλύτερα (και κάνουμε καλύτερη δουλειά ) όταν περιβαλλόμαστε από πράγματα που αγαπάμε. Κλείνοντας, η διακόσμηση γίνεται για να γεμίσει ο χώρος μας με πράγματα που μας φέρνουν χαρά και για να απομακρύνουμε τα πράγματα που μας χαλάνε το mood. Εάν έχουμε τόσο μεγάλη ελευθερία στη διαμόρφωση του χώρου εργασίας, η ενσωμάτωση συναισθηματικά πολύτιμων αντικειμένων μπορεί να μας εμπνεύσει και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ψυχικής κόπωσης.

Δωρεάν μελέτη χώρου – Κυρίτσης

Μην ξεχνάτε οτι προβαίνουμε σε δωρεάν μελέτη και απεικόνιση ( σε 3D στον υπολογιστή με τις πραγματικές διαστάσεις) της μορφής των δωματίων, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα των επιλογών σας! Μπορούμε να συνεργαστούμε & να υλοποιήσουμε custom designs σύμφωνα με τα σχέδια του αρχιτέκτονά σας. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί οτι η επαγγελματική μας ομάδα θα φροντίσει για τη μεταφορά και τη συναρμολόγηση των επίπλων σας δωρεάν.