Διακόσμηση σπιτιού & Μονόχρωμα δωμάτια

It΄s Show Time - Νίκος Κοκλώνης | Έπιπλα Κυρίτσης

Για τη διακόσμηση σπιτιού, η μονοχρωμία είναι μεγάλη τάση! Τα μονόχρωμα δωμάτια είναι ήρεμα, συνεκτικά και μοντέρνα. Παρόλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει αυτή η μορφή εσωτερικής διακόσμησης, μπορεί να είναι διστάζετε να δημιουργήσετε ένα μονόχρωμο δωμάτιο. Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε πώς να ξεκινήσετε με τα σχέδια χρωμάτων. Μπορεί να φοβηθείτε ότι τα χρώματα στο δωμάτιό σας θα φαίνονται υπερβολικά απαλά ή εμφανώς εντυπωσιακά. Ευτυχώς, η είσοδος στον κόσμο της μονοχρωματικής διακόσμησης είναι εύκολη αν ακολουθήσετε τις σωστές οδηγίες. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για τη μονόχρωμη διακόσμηση σπιτιού, από τους διακοσμητές της εταιρείας Κυρίτσης.

Ξεκινήστε με ένα μικρό δωμάτιο

Για τα μονόχρωμα σχέδια, είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε με ένα μικρό χώρο. Για παράδειγμα η ανακαίνιση ενός παιδικού υπνοδωματίου είναι μια καλή ιδέα για αρχή από το να ξεκινήσετε με μεγαλύτερα δωμάτια όπως μια τραπεζαρία ή σαλόνι. Δεν χρειάζεται να βιαστείτε.

Αποφασίστε σχετικά με τα χρώματα

Αφού αποφασίσετε σε ποιο δωμάτιο θέλετε να δοκιμάσετε τη μονοχρωμία, ήρθε η ώρα να επιλέξετε το χρωματικό σας όπλο. Επιλέξτε μια οικογένεια χρωμάτων και, στη συνέχεια, περιορίστε τα σε τρία χρώματα συνολικά. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με ένα χρώμα ως βάση και στη συνέχεια να ολοκληρώσετε το σχέδιο με μία απόχρωση πιο σκούρα από την βάση και μία πιο ανοιχτή. Ένας πολύ καλός τρόπος για να επιλέξετε τις αποχρώσεις σας είναι να δείτε μία παλέττα χρωμάτων.

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή για την επιλογή του σχεδίου χρωμάτων σας είναι να εξετάσετε την ατμόσφαιρα που θέλετε να έχετε στο δωμάτιό σας. Εάν θέλετε το δωμάτιο να είναι χαλαρωτικό, επικεντρωθείτε ενδεχομένως στο μπλε, στο γκρι και στο λιλά. Για ζεστασιά και ζωντάνια, επιλέξτε πορτοκαλί, καφέ και ροζ.

 

διακόσμηση σπιτιού

Προσθέστε υφές και μοτίβα

Μια παγίδα για τη δημιουργία ενός μονόχρωμου δωματίου είναι να χρησιμοποιούμε πάντα ήπια χρώματα. Μπορείτε να το αποφύγετε αυτό εισάγοντας κάποια μοτίβα και υφές. Μερικές εύκολες υφές για να συμπεριλάβετε είναι χαλιά βελούδινων ινών, μαρμάρινα countertops, και έπιπλα με ύφασμα σε μοτίβο.

Μην φοβάστε να είστε δημιουργικοί

Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των στοιχείων σε ένα δωμάτιο πρέπει να εναρμονίζονται σε μία χρωματική παλέττα, δεν πρέπει πάντα να τηρείτε. Μπορείτε να παρακάμψετε τους κανόνες με διακοσμητικά στοιχεία. Σκεφτείτε να προσθέσετε κάποια ποικιλία με τα ακόλουθα κομμάτια:

  • Πίνακες
  • Φωτιστικά
  • Βάζα
  • Τεχνοτροπία τοίχου
  • Κορνίζες
  • Επιλέξτε μαξιλάρια (έντονα χρώματα εάν έχετε προβεί σε παλ τόνους στους τοίχους, στα χαλιά και στους καναπέδες)

Δεν υπάρχει κανόνας εσωτερικής διακόσμησης που να λέει ότι κάθε ένα αντικείμενο σε ένα μονόχρωμο δωμάτιο πρέπει να ταιριάζει απόλυτα.

 

Δημιουργία σημείων εστίασης

Χρησιμοποιήστε χρώματα για να εισαγάγετε σημεία εστίασης στο δωμάτιό σας. Μπορείτε να το πετύχετε χρησιμοποιώντας ήρεμα χρώματα για τοίχους και έπιπλα και έντονα χρώματα για τα διακοσμητικά σας. Αυτό θα επιστήσει την προσοχή στα αξεσουάρ και θα κάνει το δωμάτιο να αισθάνεται πιο ευρύχωρο.

Η δημιουργία ενός συναρπαστικού μονόχρωμου δωματίου δεν χρειάζεται να βασίζεται σε μια σύγχυση. Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές διακόσμησης, μπορείτε να πετύχετε τους στόχους της εσωτερικής διακόσμησης του σπιτιού σας με ευκολία.