Διακόσμηση από σκούρο ξύλο

Ο πλούτος του ξύλου διαμόρφωνε πάντα τους επιθυμητούς εσωτερικούς χώρους του σπιτιού, από τον παραδοσιακό έως τον υπερσύγχρονο. Οι σκούρες αποχρώσεις του ξύλου είναι ιδιαίτερα δραματικές και προσφέρονται με πολυτέλεια στον παρακάτω σύγχρονο εσωτερικό χώρο. Θα περιηγηθούμε σε ένα υπέροχο στούντιο υψηλής τεχνολογίας που περιβάλλεται από κομψούς τοίχους με επένδυση από σκούρο ξύλο.

Αυτό το πολυτελές στούντιο έχει επιφάνεια 72 τ. μ. και βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Ένας μοντέρνος τμηματικός καναπές κυριαρχεί στη διάταξη του στούντιο, σε ένα χαλί σαλονιού που ορίζει οπτικά και με την υφή τη διάταξη του χώρου μεταξύ του καθιστικού και της τραπεζαρίας.

Ομαλά, σκούρα ξύλινα πάνελ τοίχου περιβάλλουν το διαμέρισμα, με δικτυωτά πάνελ που σηματοδοτούν ένα διακοσμητικό περίγραμμα γύρω από τις γραμμές στη βάση και στην οροφή. Ένα μικρό βάζο δαπέδου φιλοξενεί μια έκρηξη πράσινου που φρεσκάρει τη σκοτεινή δραματική πλευρά του τοίχου.

Τα ράφια τοίχου με το ίδιο φινίρισμα από σκούρο ξύλο συνοδεύουν το background. Μια μινιμαλιστική συλλογή βιβλίων και διακοσμητικών αντικειμένων καλύπτει αραιά την επιφάνειά τους.

Ένα λεπτό, μαύρο φωτιστικό δαπέδου-ανάγνωσης σχεδόν εξαφανίζεται στο σκοτεινό περιβάλλον, όπως και η μαύρη οθόνη της τηλεόρασης.

Μια κουρτίνα -πόρτα τραβιέται γύρω από τον χώρο ύπνου του στούντιο για να τον κρύψει από τον κύριο χώρο διαβίωσης. Ένα κυρτό κομμάτι κουρτίνας με ένα βαθύ ξύλινο πέλμα δημιουργεί μια ευχάριστη οπτική.

Ένα καθαρό λευκό δάπεδο από μικροτσιμέντο φωτίζει αποτελεσματικά τον συνδυασμό της τραπεζαρίας του σαλονιού με τον σκούρο τοίχο .

Δύο κρεμαστά αρκετά χαμηλά φωτιστικά βρίσκονται κατά μήκος μιας σύγχρονης μαύρης τραπεζαρίας.

Τα δικτυωτά ξύλινα πάνελ που οριοθετούν τους τοίχους χρησιμοποιούνται κάτω από τα παράθυρα της τραπεζαρίας ως τα πλέον κατάλληλα διάτρητα καλύμματα καλοριφέρ. Ένα κομψό διακοσμητικό γυάλινο μπολ φρούτων αντανακλά το φως. Οι καρέκλες τραπεζαρίας σε μπεζ ταπετσαρία κάνουν ελαφριά αντίθεση γύρω από τη μαύρη τραπεζαρία και συντονίζονται απαλά με τις κουρτίνες του παραθύρου.

Οι μπεζ κουρτίνες πέφτουν τακτοποιημένα κατά μήκος του άκρου της κουζίνας, η οποία σταματάει μακριά από τον τοίχο για αυτό το σκοπό. Ένα απλό διαφανές γυάλινο πάνελ καλύπτει εν μέρει τα ξύλινα πάνελ τοίχου στην κουζίνα για να σχηματίσει κάτι αόρατο από πίσω.

Μια ορειχάλκινη βρύση κουζίνας συμπληρώνει ζεστά το πλούσιο ξύλινο σκηνικό. Τα λευκά ντουλάπια βάσης δημιουργούν μία καθαρή αντίθεση.

Μια πόρτα με καθρέφτη οδηγεί στο μπάνιο.

Μέσα στο μπάνιο, ένας λευκός μαρμάρινος νεροχύτης προσθέτει μια πινελιά πολυτέλειας σε ένα μοντέρνο, φωτιζόμενο έπιπλο καλλωπισμού . Ένας μικρός στρογγυλός καθρέφτης με ορειχάλκινο περίγραμμα προσφέρεται για να συμπληρώσει το υλικό του ντουλαπιού και τη βρύση.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *