Διακοσμηση VS μινιμαλισμός: Δύο σπίτια κάτω των 50 τ.μ

Εξερευνώντας τα εμπνευσμένα σπίτια κάτω των 50 τετραγωνικών μέτρων, θα βυθιστούμε σε δύο πολύ διαφορετικές στυλιστικές προσεγγίσεις. Η πρώτη μας ξενάγηση είναι ένας ιδιαίτερα διακοσμητικός νεοκλασικός εσωτερικός χώρος, που απολαμβάνει τα κλασσικά κλασσικά μπουαζρί , την περίεργη γλυπτική τέχνη, τα προσαρμοσμένα μεταλλικά πάνελ & τις πόρτες και τους πολυτελείς μαρμάρινους τοίχους. Σε πλήρη αντίθεση, το δεύτερο μισό της μελέτης μας πραγματοποιείται σε ένα σχέδιο σπιτιού που πηγάζει από μια μινιμαλιστική νοοτροπία. Τα έπιπλα είναι αραιά, αφήνοντας άπλετο χώρο – περισσότερο από το άθροισμα των περιεχομένων και η αποθήκευση είναι ένα κρυφό αγαθό. Ακολουθήστε μέχρι το τέλος κάθε περιήγησης στο διαμέρισμα για να δείτε την αναλυτική κάτοψη.

Η διακοσμητική μπουαζρί (boiserie) προσφέρει κλασική κομψότητα στο πρώτο εμπνευσμένο εσωτερικό σπίτι μας, το οποίο έχει μέγεθος 48 τ.μ. Οι λευκοί τοίχοι και οι γυάλινες επιφάνειες συμβάλλουν στην αντάκλαση του φυσικού φωτός από το παράθυρο του σαλονιού μέχρι το πίσω μέρος του ανοιχτού χώρου. Ένα ζευγάρι τετράγωνων τραπεζιών με καθρέφτες αντικατοπτρίζουν το χαλί για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του ανεμπόδιστου χώρου. Τα μικτά διάσπαρτα μαξιλάρια δημιουργούν πρόσθετο ενδιαφέρον για έναν μοντέρνο γκρι καναπέ. Μαρμάρινες πλάκες γύρω από το παράθυρο προσθέτουν ένα πολυτελές στοιχείο στο σαλόνι.

Ένας τύπου φιμέ γυάλινος “τοίχος” αποκαλύπτει μια γεύση της γκαρνταρόμπας, η οποία είναι προσβάσιμη ακριβώς πέρα ​​από μια μοναδική πόρτα με πλέγμα που δείχνει την είσοδο στην κρεβατοκάμαρα. Μια μαύρη σύνθεση κάτω από την τηλεόρασης συμπληρώνει τη σκοτεινή αισθητική της γειτονικής ντουλάπας. Ένα μαύρο soffit (οροφή) ξεπροβάλει πάνω από την γυάλινη ντουλάπα και την παρακείμενη κρεβατοκάμαρα.

Τα σποτάκια διαπερνούν την οροφή πάνω από το διάδρομο του υπνοδωματίου, ενώ μια λωρίδα LED σχεδιάζει μια φωτεινή γραμμή.

Σε σκοτεινή αντανάκλαση με το μαύρο σαλόνι, το δάπεδο της εισόδου του σπιτιού αλλάζει από ανοιχτόχρωμο γκρι σε μαύρο μαρμάρινο πλακάκι. Οι καθρέφτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή διογκώνουν την αντίληψη του χώρου και του φυσικού φωτός. Μια απροσδόκητη σειρά από γλυπτά χέρια δημιουργεί μια περίεργη αισθητική στο πάνω μέρος των ντουλαπιών της κουζίνας, καθένα από τα οποία διαμορφώνεται περίτεχνα από ένα διακοσμητικό πάνελ boiserie.

Όπου το φυσικό φως πέφτει λίγο κοντά στο πίσω μέρος της κουζίνας, τα λευκά ντουλάπια έχουν αντικατασταθεί από μία γκρίζα σκιά.

Ένα μοντέρνο γραμμικό φως ανάρτησης πέφτει χαμηλά πάνω από μια ορθογώνια νησίδα, χωρίζοντας ελαφρά το τραπέζι σε δύο ξεχωριστές ζώνες.

Σε συνδυασμό με την αλλαγή της επένδυσης δαπέδου, ένα μικρό πουφ σε σχήμα κύβου σηματοδοτεί μια λεπτή οπτική στάση μεταξύ της κουζίνας και της εισόδου του σπιτιού.

Μια απροσδόκητη σειρά από γλυπτά χέρια δημιουργεί μια περίεργη αισθητική στο πάνω μέρος των ντουλαπιών της κουζίνας, καθένα από τα οποία διαμορφώνεται περίτεχνα από ένα διακοσμητικό πάνελ boiserie.

Μέσα στην κρεβατοκάμαρα, η ριγέ βάση του κρεβατιού εισάγει ένα λεπτό μπλοκ μοτίβου.

Τα κρεμαστά φώτα με τη λεπτή γραμμή τραβούν την προσοχή σε έναν μαρμάρινο τοίχο με παράθυρο, όπου έχει διαμορφωθεί ένα προσαρμοσμένο τραπέζι/ γραφείο στο περβάζι. Μία μοντέρνα απλίκα τοίχου λυγίζει το φως ανάγνωσης γύρω από το κεφαλάρι του κρεβατιού.

Τα πλέγματα χωρίζουν τον τοίχο της τηλεόρασης και δημιουργούν ένα ταιριαστό στοιχείο με την πόρτα της κρεβατοκάμαρας.

Μια άλλη μεταλλική πόρτα κλείνει απέναντι από το μπάνιο, το οποίο είναι το μόνο μπάνιο στο διαμέρισμα.

Μια επιμήκης μονάδα αποθήκευσης δημιουργεί έναν ασυνήθιστο σχεδιασμό ντουλάπας δίπλα στο κρεβάτι, που εκτείνεται στον χώρο κάτω από τη μοντέρνα απλίκα τοίχου και κάτω από το χώρο εργασίας.

Μια μαύρη μεταλλική καρέκλα γραφείου συνδέεται με τη διακοσμητική μαύρη πόρτα με το πλέγμα και τα πάνελ τοίχου.

Οι βαριές κουρτίνες αυξάνουν την ιδιωτικότητα στους διάτρητους τοίχους του μπάνιου .Μια ασυνήθιστη κυλινδρική μονάδα εξυπηρετεί στην άλλη πλευρά του κρεβατιού. Ένας ολόσωμος καθρέφτης διπλασιάζει το φως και το εντυπωσιακό επιτραπέζιο φωτιστικό κομοδίνου συμβάλει σε αυτό.

Τα γεωμετρικά πλακάκια διαμορφώνουν το χώρο του ντουζ. Το ράφι στο ντουζ είναι μορφοποιημένο να φαίνεται σαν μια συνεχή γραμμή με τη τη βάση του νιπτήρα.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό εσωτερικό μας είναι μια κατοικία 42,87 τ.μ στο Κίεβο της Ουκρανίας , που βασίζεται σε μινιμαλιστικό στιλ.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός επικεντρώνεται στον “αρνητικό” χώρο, στο φυσικό φως, τα χρώματα, τα υλικά και τις αντίθετες – διαφορετικές υφές.

Τα γυάλινα στηρίγματα βοηθούν το μικρό τραπέζι να καθίσει ελαφρώς στη μινιμαλιστική διάταξη… Η θέα στο αστικό τοπίο εμφανίζεται κατευθείαν.

Μια μονάδα αποθήκευσης κρασιού γίνεται το επίκεντρο σε έναν τοίχο απλών λευκών ντουλαπιών κουζίνας. Λευκή επένδυση τοίχου ισορροπεί την καθαρή αισθητική της κουζίνας γύρω από την τραπεζαρία.

Ένα χάλκινο backsplash στην κουζίνα χρωματίζει την άλλη πλευρά και επεκτείνεται σαν μια ζεστή υφή πίσω από τον άνετο μοντέρνο καναπέ.

Μέσα στην κρεβατοκάμαρα, ένα κατά παραγγελία κρεβάτι στο πάτωμα και η επιμήκης σχεδίαση κεφαλαριού κυριαρχούν στο χώρο. Εντυπωσιακές είναι και οι επιλογές φωτισμού της κρεβατοκάμαρας και τα ενσωματωμένα ράφια κομοδίνου. Μια ασπρόμαυρη φωτογραφική εκτύπωση δημιουργεί ένα καλλιτεχνικό συνδυασμό με τη λάμπα στυλ Oda.

Μια λωρίδα LED σε όλο το κεφαλάρι αντανακλάται στη γυάλινη ντουλάπα, προκαλώντας μια συνέχιση…

Ένας απλό ανοιχτό μπλε runner κρεβατιού ανυψώνει τη μονόχρωμη διακόσμηση.

Η πολυθρόνα του υπνοδωματίου είναι στην πραγματικότητα ίδιο με τον καναπέ του καθιστικού, όπου αμφότερα επιτρέπουν την μετακίνησή τους και την επανατοποθέτησή τους ανάλογα με την παρέα και την περίσταση. Το μαξιλάρι πάνω στην πολυθρόνα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ανοιχτό μπλε runner.

Ένας τύπου φιμέ καθρέφτης έχει τοποθετηθεί πίσω από το νιπτήρα για να δημιουργήσει ένα εφέ ελευθερίας χώρου.

Το καλοριφέρ σε μαύρο ματ χρησιμοποιείται έξυπνα χώρο- στον τοίχο- στο τέλος ενός μεγάλου ντους.

Ο τοίχος πίσω από την πλωτή τουαλέτα είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που φαίνεται…

… Τα ντουλάπια του τοίχου ανοίγουν προσφέροντας χρήσιμο αποθηκευτικό χώρο.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *