Γλυκό και μοντέρνο design σε καφέ, άσπρη και γκρι παλέττα

Η καφέ, η λευκή και γκρι διακόσμηση επικοινωνεί με μια γαλήνια και σύγχρονη αισθητική που γεμίζει τους εσωτερικούς χώρους με έναν ήπιο μοντερνισμό. Όταν συνυφαίνονται επιδέξια, αυτοί οι ουδέτεροι τόνοι προσφέρουν διαχρονική κομψότητα που υπερβαίνει τις τάσεις, επιδεικνύοντας τη δύναμη της διακριτικής κομψότητας στο μοντέρνο σχεδιασμό. Σχεδιασμένο από την Babayants Architects , αυτό το μοντέρνο σχέδιο σπιτιού διαθέτει ζεστές, γήινες αποχρώσεις του καφέ που εμπνέουν μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα, η οποία δημιουργεί μια αρμονική αντίθεση με τη φρεσκάδα και την καθαρότητα του λευκού. Οι αποχρώσεις του γκρι λειτουργούν ως μια λεπτή γέφυρα μεταξύ των δύο, δίνοντας μια πινελιά κομψότητας και ισορροπίας. 

Visualizer: Elvira Poddubkova

Ένας ανοιχτός καφέ καναπές προσθέτει μια άμεση ώθηση οπτικής ζεστασιάς στον κυρίως λευκό χώρο. Ο απαλός σχεδιασμός του με τα μαξιλάρια είναι χωρισμένος γύρω από ένα τετράγωνο τραπεζάκι σαλονιού με έντονες μαύρες πινελιές.

Ξύλινα πάνελ κατασκευάζουν έναν τοίχο τηλεόρασης μισού ύψους. Ελαφριά πλωτά ράφια πλαισιώνουν την τηλεόραση, η οποία στηρίζεται σε μια μακριά, γραμμική κονσόλα πολυμέσων. Μια κορδέλα φωτός θερμού λευκού LED προκαλεί μια ζεστή λάμψη κάτω από το ντουλάπι πολυμέσων, η οποία τη γοητεία του τόνου του ξύλου.

Σε ένα μικρό βοηθητικό τραπεζάκι εμφανίζεται ένα κομψό επιτραπέζιο φωτιστικό ανάμεσα στα τμήματα του καναπέ. 

Η ειδική ξύλινη βάση τηλεόρασης καμπυλώνει γύρω από τις γωνίες του σαλονιού, δημιουργώντας ένα απαλό αποτέλεσμα. Οι εσωτερικές πόρτες του διαμερίσματος είναι χωρίς πλαίσιο και εφαρμόζονται από το δάπεδο μέχρι την οροφή μειώνοντας την οπτική ακαταστασία.

Το δάπεδο καλύπτει το σαλόνι με έναν ανοιχτό ξανθό τόνο. Το απαλό μπεζ χαλί σαλονιού ενώνεται με το ανοιχτόχρωμο ξύλινο πάτωμα.

Μια ανοιχτή πόρτα συνδέει το ευάερο σαλόνι με μια φιλόξενη είσοδο.

Δίπλα από την μπροστινή πόρτα, μια θέση αποθήκευσης παπουτσιών φωτίζεται από πίσω.

Ο χώρος αποθήκευσης παπουτσιών βρίσκεται κάτω από ανεξάρτητες ντουλάπες που αποθηκεύουν παλτό και τσάντες. Ο ανεξάρτητος όγκος δημιουργεί έναν διαχωριστικό τοίχο μεταξύ της εισόδου του σπιτιού και της τραπεζαρίας της κουζίνας. Η μοντέρνα τέχνη στους τοίχους προσθέτει ηρεμιστικό χαρακτήρα στην ουδέτερη διακοσμητική παλέτα.

Στην είσοδο του σπιτιού, το ξύλινο δάπεδο έχει αλλάξει με ένα ανθεκτικό πλακάκι. Ένα μικρό τραπέζι εισόδου γεφυρώνει ένα ανοιχτό κενό μεταξύ της μπροστινής πόρτας και της κουζίνας. Ένα στρογγυλό επενδεδυμένο σκαμπό τοποθετείται τακτοποιημένα από κάτω και υπάρχει για να σας βοηθήσει να φορέσετε τα παπούτσια σας.

Ο ξύλινος όγκος αποθήκευσης είναι κυρτός γύρω από τις γωνίες του για να δημιουργεί μια εύκολη μετάβαση.

Στη μοντέρνα κουζίνα κυριαρχεί μία γκρι πέτρινη νησίδα με απτικές, καμπύλες κολώνες. Μια μικρή ξύλινη τραπεζαρία προεξέχει από τη νησίδα, δημιουργώντας μια απλοποιημένη διάταξη.

Δύο μαύρα σκαμπό ολοκληρώνουν τη νησίδα.

Οι λευκές κουρτίνες πλαισιώνουν ελαφρά τα παράθυρα.

Ξύλινα ντουλάπια κουζίνας τοποθετούνται σε εσοχή στους καθαρούς λευκούς τοίχους της κουζίνας. Οι inox συσκευές κουζίνας συμπληρώνουν δροσερά τη νησίδα.

Ένας μοντέρνος πολυέλαιος φωτίζει τη μικρή τραπεζαρία. 

Τα λευκά ντουλάπια ευθυγραμμίζονται ομαλά με τους τοίχους της κουζίνας, επιτυγχάνοντας ένα μινιμαλιστικό φινίρισμα.

Οι γκρι μαρμάρινες πιτσιλιές ταιριάζουν με τη νησίδα της πολυτελούς κουζίνας.

Τα ράφια προσφέρουν οπτικό ενδιαφέρον στο μινιμαλιστικό σκηνικό.

Μέσα στην κύρια κρεβατοκάμαρα, ένα βελούδινο ανοιχτό γκρι κρεβάτι με επένδυση περιμετρικά έρχεται σε αντίθεση με ένα πλούσιο ξύλινο κεφαλάρι.

Ένα ψηλό βάζο δαπέδου φέρνει ζωντάνια στη γαλήνια γκρι, λευκή και καφέ διακόσμηση του υπνοδωματίου.

Μια μοντέρνα απλίκα τοίχου αναδεικνύει ένα πλωτό κομοδίνο.

Το υπερυψωμένο δάπεδο δημιουργεί ζώνες μεταξύ του χώρου του ύπνου και ενός μικρού καθιστικού δίπλα στο παράθυρο.

Η διακόσμηση του τοίχου του υπνοδωματίου είναι ελάχιστη για να προάγει την ξεκούραση και τη χαλάρωση.

Το παιδικό υπνοδωμάτιο λαμβάνει χρώμα με τη μορφή μιας μοντέρνας πράσινης καρέκλας γραφείου. Γλυπτά ζώων Origami διακοσμούν παιχνιδιάρικα τα μοντέρνα έπιπλα.

Ένα προσαρμοσμένο, μαλακό κεφαλάρι φέρνει μια ζεστή, ανοιχτή καφέ και κίτρινη προφορά στη διακόσμηση του λευκού υπνοδωματίου. Η στρογγυλή, τρισδιάστατη ανάγλυφη τέχνη τοίχου φωτίζεται για να σχηματίσει μια δημιουργική μοντέρνα απλίκα τοίχου πάνω από το κομοδίνο. Ένα στρογγυλό γκρι χαλί περιβάλλει και κάνει αντίθεση στο καφέ ταπετσαρισμένο κρεβάτι.

Με το πλωτό παιδικό γραφείο κάτω από το παράθυρο, ο ιδιοκτήτης του μπορεί να επωφεληθεί από το φυσικό φως. Ένα μοναδικό φωτιστικό γραφείου είναι διαθέσιμο όταν δύει ο ήλιος. Ένα πλωτό ράφι αγκαλιάζει τη μια άκρη του γραφείου, δίπλα σε δύο επιτοίχιες αποθηκευτικές μονάδες.

Ένα δεύτερο ράφι προκαλεί ένα καθαρό, οπτικό χάσμα μεταξύ του χώρου ύπνου και του χώρου εργασίας. Τα ξύλινα πηχάκια συντονίζονται με τα ντουλάπια αποθήκευσης ενώ το λευκό πλαίσιο στον πίνακα συντονίζεται με την υπόλοιπη βιβλιοθήκη.

Το συμπαγές μπάνιο επισκεπτών είναι εμπλουτισμένο με ξύλινα πάνελ σε τρεις τοίχους. Το υπόλοιπο δωμάτιο είναι διακοσμημένο με πλακάκι σε αντίθεση ψυχρού γκρι και φρέσκο ​​λευκό χρώμα. Τα ράφια για τις πετσέτες είναι θερμαινόμενα για να κρατούν τα λευκά είδη μπάνιου στεγνά.

Ένας μοναδικός, στρογγυλός καθρέφτης είναι βαμμένος με μια ροζ ομίχλη. Μια μικρή απλίκα τοίχου φωτίζει το ξύλινο έπιπλο μπάνιου. Ο νιπτήρας βυθίζεται στον κατάλευκο πάγκο του μπάνιου.

Τα αξεσουάρ μπάνιου και η τουαλέτα είναι επιτοίχια για να αφήνουν τον περιορισμένο χώρο δαπέδου καθαρό και κενό.

Στην κάτοψη, μπορούμε να δούμε ότι το μοντέρνο διαμέρισμα διαθέτει ένα τρίτο υπνοδωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο. Μια μεγάλη ντουλάπα γεμίζει το διάδρομο στην πλευρά της κρεβατοκάμαρας. Το μπάνιο των επισκεπτών είναι προσβάσιμο ακριβώς έξω από το σαλόνι και την είσοδο του σπιτιού.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *