Βικτοριανό στυλ στο σαλόνι σας

Ο ρομαντισμός του μεσαίωνα με τα έντονα γοτθικά στοιχεία και το φως της αναγέννησης, μαζί με τις εξωτικές επιρροές της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, συνθέτουν την αριστουργηματική εικόνα του Βικτοριανού στυλ αρχιτεκτονικής και διακόσμησης που ακόμα και στις μέρες μας προκαλεί δέος και θαυμασμό.
Το συγκεκριμένο ύφος πήρε την ονομασία του από την βασίλισσα Βικτωρία (1837 – 1901), όπου κατά την περίοδο της βασιλείας της, αναβίωσαν ιστορικά ευρωπαϊκά στυλ αρχιτεκτονικής, τα οποία συνδυάστηκαν με την ανατολική αντίληψη της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης, καθώς εκείνη την εποχή, πολλές περιοχές της Ανατολής αποικιοκρατούνταν από την Αγγλία και την Γαλλία.
Το αποτέλεσμα αυτής της συγχώνευσης στοιχείων και αντιλήψεων είναι πραγματικά εκπληκτικό και θα μπορούσε ακόμα και σήμερα, συνδυασμένο με τη μοντέρνα αισθητική να δημιουργήσει μία πραγματικά ξεχωριστή εικόνα στο σαλόνι μας.
Είτε σαν κεντρικό θέμα, είτε σαν μία ιδιαίτερη πινελιά σε κάποιο σημείο του χώρου μας, το βικτοριανό στυλ, αποτελεί ένα ιδιαίτερο πέρασμα στο χρόνο και την ιστορία μερικών από τους πιο ιδιαίτερους πολιτισμούς.
Αυτό το συνονθύλευμα αισθητικής, χρωμάτων, εντυπώσεων και διαφορετικών κουλτούρων, μπορεί να εφαρμοστεί στον προσωπικό μας χώρο ποικιλοτρόπως, αφού τα χαρακτηριστικά αυτά μπορούν να επηρεάσουν και να διαμορφώσουν την αρχιτεκτονική του σπιτιού μας, τις επιλογές στα δομικά υλικά και τις υφές του χώρου και σαφώς την διακόσμηση μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
Σε σχέση με τη σύγχρονη αντίληψη και την μοντέρνα αισθητική, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις ισορροπίες, καθώς η ένταση και η δραματικότητα του Βικτοριανού στυλ με τα τόσα πρόσωπα, θα πρέπει μοιραία να εξελιχθεί και να εναρμονιστεί με τις ανάγκες και τα πλαίσια μέσα στα οποία ρυθμίζουμε την καθημερινότητά μας σήμερα.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *