Βιβλιοθήκη Μέσα στο Υπνοδωμάτιο

Η βιβλιοθήκη μέσα στο υπνοδωμάτιο είναι ένα έπιπλο το οποίο μπορεί να προσδώσει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα μέσα στο χώρο.

Ο σοφιστικέ χαρακτήρας του συγκεκριμένου επίπλου και η πληθωρική παρουσία του, δίνουν έναν ξεχωριστό χρωματικό τόνο μέσα στη κρεβατοκάμαρα, χαρίζοντάς της, τη ζεστασιά του ξύλου και των χρωμάτων που φιλοξενεί στα ράφια του.

Το μέγεθος της βιβλιοθήκης που θα τοποθετήσουμε μέσα στο χώρο του υπνοδωματίου, εξαρτάται πρώτον από τον όγκο του διαθέσιμου χώρου που έχουμε στη διάθεσή μας και δεύτερον από τα υπόλοιπα έπιπλα που θα τοποθετήσουμε ή που έχουμε ήδη τοποθετημένα μέσα στο δωμάτιο.

Αυτό σημαίνει ότι, σε ένα υπνοδωμάτιο επαρκών τετραγωνικών μέτρων, μπορούμε να τοποθετήσουμε μία μεγάλη και εντυπωσιακή βιβλιοθήκη, πάντοτε με την προϋπόθεση ότι δεν θα κλείνει και δεν θα βαραίνει τον χώρο, δημιουργώντας μία αποπνικτική διάθεση, η οποία ούτως ή άλλως δεν έχει καμία θέση μέσα στο σπίτι μας. Στην περίπτωση πάλι που ο χώρος της κρεβατοκάμαρας είναι μικρός, μία μεγάλη βιβλιοθήκη δεν θα μπορούσε να ταιριάξει ή να εναρμονιστεί με τον συγκεκριμένο χώρο, αυτό όμως δεν σημαίνει την πλήρη απουσία του συγκεκριμένου επίπλου, αλλά μία πιο προσεχτική μελέτη και την τοποθέτηση μία μικρότερης σε μέγεθος βιβλιοθήκης που θα εξυπηρετήσει της ανάγκες μας και δεν θα επηρεάσει αρνητικά την ατμόσφαιρα της κρεβατοκάμαράς μας.

Το χρώμα της βιβλιοθήκης που θα επιλέξουμε για το δωμάτιό μας, παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Σίγουρα οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις, όπως είναι το λευκό ή το μπεζ, θα δώσουν φως μέσα στο δωμάτιο, εν αντιθέσει με τις πιο σκούρες αποχρώσεις, οι οποίες μοιραία βαραίνουν την ατμόσφαιρα αλλά αν συνδυαστούν αρμονικά με τα υπόλοιπα χρώματα και έπιπλα που έχουμε μέσα στο χώρο, μπορεί να δημιουργήσουν μία ζεστή ατμόσφαιρα.

Το σχέδιο της βιβλιοθήκης και το στυλ της επηρεάζουν επίσης σε σημαντικό βαθμό την τελική εικόνα της κρεβατοκάμαράς μας και συνήθως τη διαφορά την κάνουν οι λεπτομέρειες. Οι απλές βιβλιοθήκες που δεν έχουν ανάγλυφα σχέδια πάνω τους μπορούν να τοποθετηθούν και να συνδυαστούν με όλα τα στυλ. Οι πιο κλασσικές ταιριάζουν καλύτερα σε ένα πιο vintage υπνοδωμάτιο, ενώ τα πιο μοντέρνα σχέδια, όπως είναι οι γωνιακές, ταιριάζουν απόλυτα σε έναν πιο σύγχρονο χώρο.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *