Ασπρόμαυρη διακόσμηση από το βασικό έως το έντονο

Η ουδέτερη διακόσμηση δεν πρέπει να είναι βασική, στην πραγματικότητα, η απλή ασπρόμαυρη διακόσμηση μπορεί να είναι λαμπερά έντονη εάν είναι ισορροπημένη σωστά. Αυτά τα τρία παραδείγματα σύγχρονων εσωτερικών χώρων ακολουθούν μια μονόχρωμη παλέτα με τρεις τελείως διαφορετικούς τρόπους. Στο πρώτο σπίτι, εξερευνούμε ένα κυρίαρχο σχέδιο με πολύχρωμες στίγματα μαύρου χρώματος. Το δεύτερο σπίτι είναι λίγο βαρύτερο με μαύρους τόνους, χρησιμοποιώντας ως βασικό σημείο για να δημιουργήσει μια ισορροπία μεταξύ του φωτισμού και του φυσικού φωτός. Εσείς, ποια κρεβατοκάμαρα θα επιλέγατε;

Ένας καναπές Γ σε γκρι ανοιχτό σηματοδοτεί το σαλόνι στο εσωτερικό του σπιτού. Το ανοιχτό κομμάτι περιβάλλει ένα μαύρο τραπέζι του καφέ, το οποίο λειτουργεί ως οπτική άγκυρα στο κέντρο του καθιστικού. Τα μαύρα κουφώματα παραμένουν έντονα στα καθαρά λευκά τοιχώματα. Φυσικά λευκές κουρτίνες φιλτράρουν το φως και παρέχουν ένα στοιχείο προστασίας της ιδιωτικής ζωής.
Ένα μαύρο φωτιστικό δαπέδου στέκεται δίπλα στον μοντέρνο καναπέ, παρέχοντας μια οπτική στάση στο τέλος του φωτός δωματίου.
Σε αντίθεση με το μαύρο τραπεζάκι, το backgroud της τηλεόρασης έχει επιλεγεί σε λευκό φινίρισμα για να αναμειχθεί με τους τοίχους. Έτσι, ο τοίχος με την τοποθετημένη τηλεόραση διαθέτει ένα μαύρο στοιχείο σε αυτή την πλευρά του δωματίου.
Με τη σωστή απόσταση μεταξύ των μαύρων κομματιών, ένας μαύρος ολοκληρωμένος φούρνος ξεχωρίζει στο κέντρο μιας κουζίνας από λευκά ντουλάπια.
Σε μία γωνία, ένα μαύρο πιάνο περιμένει τη στιγμή του.
Ένα ξύλινο τραπέζι μπιλιάρδου προσθέτει μια στιγμή ζεστασιάς στο ενιαίο σαλόνι.
Ένα φυτό στη γωνία του καθιστικού εξισορροπεί το πράσινο τραπέζι μπιλιάρδου.
Η νησίδα στην κουζίνα είναι επίσης και τραπέζι, όπου τέσσερις μαύρες – μπεζ καρέκλες τραπεζαρίας περιμένουν για  το δείπνο. Το σκουρόχρωμο μέρος της καρέκλας συμπληρώνει τον μαύρο φούρνο στην άσπρη μινιμαλιστική κουζίνα.
Τα φώτα τοίχου στην κρεβατοκάμαρα έχουν τοποθετηθεί σε ένα ανοιχτό γκρι τοίχο. Δύο μικρές μαύρες επιτοίχιες τοιχοτροπίες δίνουν περισσότερο εστιασμένο φωτισμό στο ίδιο το κρεβάτι.
Οι λυχνίες LED κάτω από το κρεβάτι δίνουν στη βάση ένα επιπλέον αποτέλεσμα.
Το λευκό μπάνιο διαθέτει μικροσκοπικά μαύρα αξεσουάρ. Οι βρύσες , τα δοχεία σαπουνιών αλλά ακόμα και τα δοχεία απορριμμάτων είναι ένας απλός και κομψός τρόπος για να εισαχθεί το έντονο χρώμα.
Τα πλακάκια μεγάλου μεγέθους καθιστούν το στενό μπάνιο πιο ευρύχωρο.
Το δεύτερο μπάνιο του σπιτιού, και αυτό στο ίδιο μινιμαλιστικό στυλ, με το ξύλινο σκαμπό να δίνει μια ”παύση” στο λευκό φόντο.
Στη συνέχεια, το τρίτο σπίτι διαθέτει περισσότερα μαύρα έπιπλα.
Μια μαύρη καρέκλα στο σαλόνι, το τραπεζάκι του καφέ, την σύνθεση, και ακόμη και μερικά μαύρα μαξιλάρια διασκορπισμένα έρχονται να παίξουν το ρόλο τους.
Το σαλόνι οδηγεί κατευθείαν στο τραπεζαρία της κουζίνας, όπου αποτελείται από μία μίξη μαύρου και γκρι υφάσματος δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα ταπετσαρία για την τραπεζαρία.
Ένα μαύρο βιομηχανικού τύπου φωτιστικό οροφής δίνει μία κατεύθυνση στο φως πάνω από το σετ τραπεζαρίας.
Οι δύο τοίχοι της κουζίνας προσεγγίζονται με εντελώς διαφορετικούς τρόπους, με έναν τοίχο σχεδιασμένο να συνδυάζεται με το λευκό σκηνικό και έναν τοίχο από ξύλινα ντουλάπια που προσδίδουν ζεστό χρώμα και υφή στο δωμάτιο.
Τα κρεμαστά φωτιστικά υπνοδωματίου ακολουθούν μια παρόμοια αισθητική με τα φώτα της τραπεζαρίας. Μια λάμπα επιτραπέζιου κομοδίνου προσφέρει φως ανάγνωσης στην άλλη πλευρά.
Υπάρχει επίσης μια λεπτή λωρίδα χαρακτηριστικών LED στον τοίχο πίσω από το κεφαλάρι, προσδίδοντας πρόσθετο φως και σκιάσεις στην ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα.
Ένας χώρος εργασίας παρατηρείται με ένα γραφείο, σε μία γωνιά του υπνοδωματίου. Μία σταθερή χρωματική επιλογή συνδυάζει όλα τα στοιχεία μαζί ως ένα συνεκτικό κομμάτι, σε υψηλή αντίθεση με ένα απλό λευκό τοίχο.
Μια διακριτική μαύρη γραμμή που εκτείνεται στις λευκές ντουλάπες, αποτελεί την βασική πινελιά που έλειπε. Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε πλήρη αρμονία και με το φωτιστικό οροφής.
Η λευκή επιλογή του μπάνιου, ισορροπεί με τα μαύρα έντονα στοιχεία που το περιβάλλουν.