Ανασκόπηση μινιμαλισμού: Νέα μεσογειακή εσωτερική τάση

Το μοντέρνο εσωτερικό στυλ της Μεσογείου αποκαλύπτει ένα ζεστό πρόσωπο μινιμαλισμού.

Με τους μοντέρνους μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους και τον μετα-καταναλωτισμό στο προσκήνιο, παρατηρούμε αυξημένο ενδιαφέρον για την αισθητική αυτή. Δεν εμπνέεται πλέον από την περιορισμένη παλέτα ασπρόμαυρων χρωμάτων καθώς η πλειονότητα των σύγχρονων οικιακών τεχνών ερευνά τρόπους για να “ζεσταθεί” ο μινιμαλιστικός χώρος τους.

Σε αβέβαιες στιγμές, η διακόσμηση και ο σχεδιασμός για έναν άνετο τρόπος ζωής γίνεται αναγκαιότητα. Ο κόσμος μετά τον COVID τονίζει τη σημασία του σπιτιού όχι μόνο ως καταφύγιο αλλά και ως μέσο προστασίας. Και όταν επιβάλλεται το καταφύγιο, δεν υπάρχουν πολλοί εσωτερικοί χώροι που να εκδηλώνουν τη ζεστασιά και την άνεση ενός σύγχρονου μεσογειακού σπιτιού.

The Modern Mediterranean interior style unveils a warm face of minimalism.

Χαρακτηριστικά του εσωτερικού μεσογειακού design

Το στιλ της Νέας Μεσογείου είναι ένα μοντέρνο στυλ μεσογειακής αισθητικής. Ένα μεσογειακό σπίτι είναι ένα καταφύγιο για όσους ευδοκιμούν σε ηλιόλουστα μέρη που γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού περιβάλλοντος. Τα μοντέρνα μεσογειακά σπίτια είναι απλά και κομψά. Επενδύουν σε σαλόνια και ρουστίκ χαρακτηριστικά ανοιχτού τύπου. Χτισμένα με βάση τις παραδόσεις της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και του Μαρόκου, βασίζονται στην “αργή ζωή” και αγκαλιάζουν τον μινιμαλισμό μέσα από φυσικά υλικά και απαλούς, γήινους χρωματικούς συνδυασμούς.

Υφαντά καλάθια, χειροποίητα κεραμικά, γεωμετρία, έθνικ μοτίβα και πλακάκια αποτελούν τους πυλώνες αυτής της νότιας αισθητικής. Μόλις που κλίνει προς το ελεύθερο πνεύμα του boho στυλ, ο νέος εσωτερικός μινιμαλισμός της Νέας Μεσογείου χαρακτηρίζεται από τη μεγαλειότητά του και τον εκλεπτισμένο χαρακτήρα του.

Minimalism rethought

Τι έχει αλλάξει;

Το νέο εσωτερικό στυλ της Μεσογείου:

 • Συμμετρική παλέτα χρωμάτων pared-back: – ζεστά, γήινα ουδέτερα ή διακριτικά φωτεινά χρώματα. Πολλά μπεζ, λευκά, καφέ και τερακότα.
 • Συνολική μινιμαλιστική απήχηση – η έκρηξη του less is more με διαχρονικό σχεδιασμό και εξαιρετική χειροτεχνία. Αντί για οπτικό ενδιαφέρον, η εστίαση είναι στην αίσθηση.
 • Aπλή, αλλά πολυτελής αίσθηση – χωρίς φασαρία, χωρίς φινιρίσματα, χωρίς λάμψη, αλλά η εμφάνιση είναι πολύ κομψή και εκλεπτυσμένη.
 • Φιλοσοφία Wabi-sabi – αναγνώριση του φυσικού κύκλου ζωής υλικών και αντικειμένων σε ένα σπίτι και αποδοχή της αναπόφευκτης φθοράς τους.
 • Ωμά φινιρίσματα – προτείνοντας πρωτόγονη χειροποίητη αίσθηση. Παρουσίαση αρχιτεκτονικής στους τοίχους, στις επιφάνειες, στα ράφια, στα αντικείμενα, στην τέχνη και στη διακόσμηση.
 • Οργανικά και γλυπτά σχήματα – μια ανακάλυψη εκ νέου για ακανόνιστα, οργανικά σχήματα ως σύμβολα της ατελούς ζωής μας. Οι γλυπτικές αναφορές απαιτούν ενδοσκόπηση. Συχνά είναι πρωτόγονα, τοποθετημένα στις πιο απλές εποχές.
 • Ίνες τυλιγμένες και υφασμένιος σχεδιασμός- για επιπλέον αισθητική και ζεστασιά, προσθέστε την τοπική χειροτεχνία και την παράδοση.
 • Φυσικά υλικά – εστιάστε στην αειφορία με ραττάν, πέτρα, τερακότα και υφάσματα.
 • Υλικά τοπικής προέλευσης – ένα σπίτι είναι μέρος του περιβάλλοντός του. Όλα είναι ένα οικοσύστημα.
 • Αντικείμενα εμπνευσμένα από την αρχιτεκτονική – σφαίρες, καμάρες και στήλες εμφανίζονται σε έπιπλα και διακόσμηση.
 • Eπικέντρωση στην ισορροπία – δεν πρόκειται για ένα στοιχείο, αλλά για μια αίσθηση όλου του χώρου. Κάθε στοιχείο του design συνεργάζεται για να αφαιρέσει από το μυαλό τυχόν περιττούς περισπασμούς και να τροφοδοτήσει την ψυχή με ηρεμία και ενσυνειδητότητα.